Sari la conținut
Home » Cele mai scumpe feline din lume

Cele mai scumpe feline din lume

Care sunt cele mai scumpe feline din lume?

Sa incepem cu pisica Devon Rex, care  si-a facut simtita prezenta abia in 1960 in Anglia. Aceasta are o infatisare destul de neobisnuita, rafinata, textura blanii este moale si ondulata. Este usor de identificat datorita urechilor mari. Devon Rex sunt niste pisici foarte inteligente, avand contururi extrem de fine. Ele se bucura de o mare popularitate deoarece sunt vazute ca niste pisici hipoalergice. Pretul unei astfel de pisici variaza intre 400 si 1200 USD.

devon rex
devon rex

Peterbald (cunoscuta si sub numele de Peterburg Sphynx) este o rasa de pisici aparuta in 1994. Aceasta rasa include pisici cu parul foarte scurt sau aproape lipsite de blana. Aceasta pisica este cunoscuta datorita supletii sale, a urechilor imense si a capului mare. Pisica din rasa Peterbald este afectuoasa si sociabila, ideala pentru stapanii care au copii. Pretul unei astfel de pisici variaza intre 300 si 1300 USD.

peterbald
peterbald

 

Pisica Himalayana creata prin incrucisarea pisicilor Persane si Simaeze, este apreciata datorita blanii sale lungi si matasoase. Aceasta a aparut in SUA la mijlocul secolului al XX-lea. Calma, sociabila, cu trasaturi delicate, aceasta pisica este un companion minunat pentru copii. Pretul variaza intre 500 si 1300 USD.

pisica himalayana
pisica himalayana

 

Scottish Fold este o rasa de pisici neobisnuita, descoperita pentru prima data in anul 1961 in Scotia. Aceasta pisica este blanda, cuminte, linistita. Pisicilor Scottish Fold le place sa se ridice in doua labute. Pretul acestor pisici este 200-1500USD.

Scottish Fold
Scottish Fold

Canadian Sphnyx este o rasa de pisici recunoscuta pentru lipsa parului. Aceasta a aparut in anul 1966. Principalele carateristici ale acestei rase sunt: supletea, energia apetitul mare, inteligenta si devotamentul fata de stapanii sai. Ii place sa urmareasca unele lucruri ore in sir. Pretul unei astfel de pisici este de 400-1500 USD.

Canadian Sphnyx
Canadian Sphnyx

Pisicile britanice cu blana scurta (British Shorthair) au aparut in anul 1984. Cele mai pretiose sunt cele care au culoarea albastra, ciocolatie sau gri. Aceste pisici castiga afectiunea oamenilor datorita caracterului calm,echilibrat, independent, tipic britanic. Puteti cumpara aceasta pisica la pretul de 500-1500 USD.

British Shorthair
British Shorthair

 

Pisicile din rasa Maine coon se remarca prin dimensiunea lor mare. Acestea au aparut pentru prima data in SUA si Maine. Se deosebesc de alte pisici datorita dimeniunii lor, care pot atinge 1,2 m si a greutatii de 15 kg. In ciuda aspectului fizic distinctiv, acestea sunt foarte afectuoase si sociabile si sunt numite “giganzii blanzi”. Le place sa inoate si sa miaune foarte tare. Pretul acestora variza intre 600 si 1500 USD.

 maine coon
maine coon

 

Pisicile din rasa LaPerm, recunoscute pentru blana ondulata, au aparut in 1996. Datorita curiozitatii si a energiei pe care o au, acestea sunt perfecte pentru persoanele alergice si cele care au copii. Pretul variaza intre 200 si 2000 USD.

 LaPerm
LaPerm

 

Pisica Albastra de Rusia se bucura de o mare popularitate in intreaga lume. Aceasta a devenit cunoscuta in anii ‘80 ai secolului al XX-lea. Blana acestei pisici este scurta, iar aspectul distinctiv il reprezinta culoarea albastra. Principalele caracteristici ale acestei pisici sunt independenta si incapatanarea. Se zice ca aceasta pisica aduce noroc. Pretul variza intre 400 si 2000 USD.

blue cat of russia
blue cat of russia

Pisica elf a aparut recent, in anul 2006. Urechile rasucite o deosebeste de celelalte rase de pisici. Acestea sunt extrem de devotate si foarte blande de altfel ca si toate pisicile sphynx. Pretul unei astfel de pisici incepe de la 2000 USD.

pisica elf
pisica elf