Sari la conținut
Home » Cele mai cunoscute păsări vorbitoare

Cele mai cunoscute păsări vorbitoare

papagalul gri african; sursă foto: E-vet.ro

Cele mai cunoscute păsări vorbitoare. Pasările vorbitoare au fascinat oamenii de secole cu abilitatea lor de a imita sunetele și, uneori, chiar de a vorbi. Aceste prietene zburătoare aduc bucurie și amuzament în casele iubitorilor de animale, reușind să creeze legături speciale cu stăpânii lor umani. În continuare, vom explora câteva dintre cele mai impresionante și amuzante specii de pasări care pot reproduce vorbe.

1. Papagalul Gri African

Papagalul Gri African ocupă locul întâi în topul celor mai inteligenți papagali vorbitori. Aceștia pot învăța până la 1.000 de cuvinte sau mai mult și sunt considerați a avea inteligența unui copil de 2-3 ani. Papagalul gri african poate imita sunete; cu toate acestea, aceste păsări se bagă și ele în multe probleme cu inteligența lor. Adesea găsesc locuri în casă pe care să le distrugă și alte modalități de a crea haos. De asemenea, pot fi foarte capricioase și pot da mușcături extrem de dureroase.

Papagalii gri africani sunt animale de companie bune doar pentru persoanele cu o experiență vastă în domeniul păsărilor, cu multă răbdare și cu timp suficient pentru a-și socializa și dresa noile animale de companie. Din acest motiv, ele schimbă frecvent mâinile; o pasăre în vârstă de 10 ani poate să fi văzut deja 6-7 case, ceea ce este în cele din urmă nedrept pentru pasăre. Cei care sunt dispuși să lucreze cu „atitudinea” griului african pot fi răsplătiți cu până la 80 de ani de mimică comică, comentarii și divertisment.

2. Cockatoo

Cockatoo, recunoscută pentru penajul său roz și gri, este o altă pasăre vorbitoare remarcabilă. Aceste păsări sunt energice și pline de viață, iar capacitatea lor de a imita sunete și vorbe face să fie animale de companie adorabile.

Cockatoo sunt păsări frumoase, sociale și afectuoase. Aceste păsări pot fi descrise ca fiind lipicioase și au nevoie de multe ore de socializare pe zi. Ele pot fi destul de zgomotoase, mai ales atunci când nu primesc ceea ce își doresc.

Cockatoo nu se situează la un nivel ridicat în ceea ce privește vorbitul sau mimarea, dar adesea preiau unele cuvinte și fraze, în special dacă îi ajută să obțină atenție. Cockatoo sunt păsări care se potrivesc cel mai bine proprietarilor care au timp, spațiu și energie pentru a le împărți viața 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Cu toate acestea, când vine vorba de interacțiunea socială, sunt aproape de neegalat în ceea ce privește timpul pe care pot/vor să-l petreacă cu companionul lor uman.

3. Papagalul Yellow-naped Amazon

Yellow-naped Amazon este o pasăre inteligentă și sociabilă, cu un talent distinct pentru a imita vorbirea umană. Aceste papagali au personalități vii și sunt cunoscuți pentru legăturile puternice pe care le dezvoltă cu stăpânii lor.

Acesti papagali din fauna amazoniană pot avea un vocabular enorm și sunt capabii să înlănțuie propoziții coerente. Sunt capabili să înțeleagă contextul, tempoul și tonul, aproape ca și cum ar fi făcut parte din conversație de la început.

4. Papagalul Eclectus

Papagalul Eclectus este renumit pentru vividitatea culorilor sale, dar și pentru abilitățile sale vocale remarcabile. Aceste pasări vorbite își adaptează tonul vocii pentru a imita cuvinte și fraze într-un mod captivant.

Papagalul Eclectus

Papagalul eclectus este o pasăre de talie medie, cu o lungime de 17-20 de centimetri. Sunt considerați blânzi, necesită însă timp moderat de îngrijire și socializare. Nu sunt o pasăre ideală pentru „începători”. Cu toate acestea, papagalii eclectus sunt o punte bună pentru un proprietar de păsări intermediar înainte de a sări la speciile „avansate”.

Masculii sunt adesea puțin mai ușor de dresat, dar ambele sexe au nevoie de o cantitate semnificativă de interacțiune și de timp petrecut în afara cuștii. În timp, aceste păsări învață adesea o varietate de cuvinte și fraze și nu sunt la fel de zgomotoase ca alte păsări din familia papagalilor.

5. Papagalul Ring-necked/Perușii cu gât inelat

Papagalul Ring-necked/Perușii cu gât inelat cunoscut și sub numele de „Indian Ringnecks”, sunt păsări cu o înălțime de 14-17 centimetri. Specialitatea lor constă în faptul că sunt capabile să învețe fraze mai lungi, pe lângă cuvinte individuale.

Perușii cu gât inelat pot repeta propoziții întregi și pot imita multe sunete pe care le aud. Tonul vocii lor este, de asemenea, destul de clar și ușor de înțeles, ceea ce îi face să fie amuzanți pentru a fi dresați și pentru a comunica cu ei.

În unele culturi, papagalii cu gât inelat sunt venerați ca animale sacre datorită capacității lor de a învăța – și de a imita – rugăciunile zilnice pe care le aud.

Deoarece le place să învețe fraze mai lungi, este nevoie de mai multe repetări. La urma urmei, ei trebuie să se asigure că totul este spus clar și în ordinea corectă! Această caracteristică face ca papagalii cu gât inelat să fie puțin mai dificil de dresat.

De asemenea, pot fi oarecum încăpățânați, ceea ce îi face să fie o pasăre pentru începători „avansați” și, probabil, nu este ideal pentr prima pasăre.

Sunt, de asemenea, păsări zgomotoase și vor produce un zgomot semnificativ pe tot parcursul zilei, ceea ce le elimină de la a fi luate în considerare în clădirile de apartamente și de către oricine care nu are o toleranță rezonabil de mare la zgomot.

6. Budgerigar (Perușul Melodios)

Cu dimensiuni mai mici, dar cu o voce puternică, budgerigarul, cunoscut și sub numele de Perușul melodios, este o pasăre vorbitoare plină de energie. Aceste pasări se bucură de interacțiunea cu stăpânii lor și pot învăța cu ușurință diverse cuvinte și expresii.

Budgerigar, această pasăre mică poate fi micuță, dar puternică. Cu o durată medie de viață de 5-8 ani, sunt păsări inteligente, extrem de sociabile și le place să petreacă timp cu familiile lor umane.

Papagalii au o lungime de doar 15-8 centimetri și dețin recorduri mondiale pentru cel mai mare vocabular al păsărilor. Ei pot învăța fraze lungi și scurte și pot chiar să învețe să cânte.

Perușii Melodioși nu sunt la fel de gălăgioși ca alte păsări vorbărețe. Deși au nevoie și se bucură de timp petrecut în afara cuștii, pot fi mulțumiți și într-o cușcă mare în timp ce familia este la serviciu în timpul zilei; lăsarea unui televizor îi ajută să se expună la un vocabular în continuă creștere.

Vocile lor pot părea ușor stridente și răzlețe, dar exuberanța lor și marea varietate de cuvinte și fraze pot compensa acest lucru. Pentru ca papagalul dvs. să își maximizeze abilitățile, căutați o pasăre foarte tânără la o organizație de salvare sau găsiți un crescător de renume la nivel local care își crește manual păsările.

 

Pasările vorbitoare aduc bucurie și surprize în viețile celor care le adoptă. De la papagali mari, precum Papagalul Gri African, la Peruși mici și melodioși, fiecare specie aduce cu sine o personalitate unică și abilități impresionante de comunicare. Atunci când alegi o pasăre vorbitoare ca animal de companie, intri într-o lume minunată a sunetelor și conversațiilor amuzante.