Sari la conținut
Home » Cele mai bune 5 moduri de a face exerciții cu câinele tău.

Cele mai bune 5 moduri de a face exerciții cu câinele tău.

Hai să facem sport cu patrupezii!

Exerciții cu câinele tău. Beneficiile exercițiilor fizice sunt numeroase și bine stabilite, atât pentru noi, cât și pentru animalele noastre de companie. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui nou mod de a face exerciții cu câinele dumneavoastră, iată câteva sfaturi despre cele mai bune antrenamente pentru câini.

Rămâneți în siguranță

În primul rând, o scurtă notă despre cum să vă păstrați cățelul în siguranță în timp ce vă antrenați împreună. Ar trebui să urmați întotdeauna exemplul câinelui dvs. în ceea ce privește cât de mult și cât de intens vă antrenați.

Având în vedere blana lor și picioarele mai scurte, câinii se pot supraîncălzi .Și pot obosi mult mai repede decât am putea noi.

Așa că fiți atenți la următoarele semne de avertizare care vă arată cățelul dumneavoastră s-a săturat:

Gâfâială excesivă

Limba atârnă mult timp în afară

Gingii foarte palide sau roșu aprins

Vărsături sau diaree

Rămâne în urma dumneavoastră

Nu pare dispus să iasă sau să continue antrenamentul

Dureri în ziua (zilele) următoare antrenamentului

De asemenea, aveți o grijă deosebită în timpul lunilor de vară și de iarnă pentru a vă modera antrenamentele în mod corespunzător. În timpul verii, evitați cele mai fierbinți momente ale zilei. Totodată, alegeți forme de exerciții mai scurte și mai puțin intense. Luați apă cu dvs. pentru cățelul dvs. și verificați dacă trotuarele nu sunt prea fierbinți pentru lăbuțele lor.

În timpul iernii, evitați zonele înzăpezite dacă este posibil. Luați în considerare ghetuțele sau asigurați-vă că îndepărtați zăpada sau acumulările de gheață de pe lăbuțele câinelui dumneavoastră după ce vă întoarceți acasă.

  1. Plimbarea

Plimbarea cu câinele tău este exercițiul ideal pentru câini. Pentru un motiv întemeiat – este o modalitate excelentă atât pentru tine, cât și pentru cățelul tău de a vă antrena în propriul ritm. Este o activitate cu impact redus, ceea ce înseamnă că este delicată pentru articulații. Și este potrivită pentru toate tipurile de fitness, inclusiv pentru animalele de companie supraponderale.

Pentru a adăuga varietate la plimbările dvs., explorați un cartier nou. Permiteți-i câinelui dvs. să se bucure de o „plimbare de adulmecare”. Acoordați-i timpul pe care îl dorește pentru a investiga toate mirosurile noi pe care le întâlnește.

  1. Jogging

 Ozzy s-a reunit cu stăpâna sa.
Ozzy s-a reunit cu stăpâna sa și stau împreună

Joggingul cu câinele tău este o soluție excelentă pentru excesul de energie al cățelului tău. Rasele foarte active, în special, vor beneficia de alergări regulate. Unii câini pot prefera sprinturi scurte de antrenament pe intervale (cum ar fi ogariis). În timp ce alții se vor bucura să alerge alături de dvs. timp de o jumătate de oră sau mai mult (cum ar fi Labrador Retriever).

Vă recomandăm să așteptați să vă scoateți câinele la alergat până la vârsta de cel puțin un an. Asta pentru a le da timp articulațiilor să se dezvolte, deoarece alergarea poate solicita foarte mult articulațiile. Din același motiv, nu este un antrenament bun pentru câinii supraponderali sau pentru cei cu artrită. Câinii cu fața plată (brahicefalici) ar trebui, de asemenea, să evite joggingul, deoarece se pot lupta cu dificultăți de respirație.

Nu uitați să îi permiteți cățelului dumneavoastră să țină ritmul alergării. Și să fiți atenți la orice semn de oboseală sau supraîncălzire. De asemenea, în funcție de abilitatea câinelui dumneavoastră de a-și reaminti și de siguranța mediului în care alergați, ar fi mai bine să îl țineți în lesă.

  1. Drumeții

Drumețiile cu câinele tău sunt o altă formă foarte bună de exerciții fizice atât pentru tine, cât și pentru câinele tău. Poate fi adaptată pentru a se potrivi diferitelor niveluri de pregătire fizică. Este un antrenament cardio excelent care ajută la îmbunătățirea echilibrului și la dezvoltarea forței într-o varietate de grupe musculare. Apropierea de natură este, de asemenea, un bun stimulator al dispoziției. Și s-a dovedit că ajută la combaterea simptomelor de stres și anxietate.

Atunci când vă introduceți câinele în drumeții, începeți cu dumuri mai scurte, pe un teren mai ușor, pentru a-l ajuta să-și dezvolte abilitățile. Ajungeți la dealuri abrupte și teren accidentat odată ce câinele dvs. pare să se simtă confortabil. Pentru câinii mai tineri sau mai mici, luați în considerare posibilitatea de a lua cu dvs. un cărucior. Astfel încât să îl puteți ajuta atunci când începe să obosească.

  1. Înot

Nu tuturor câinilor le place să petreacă timp în apă. Dar pentru cei care o fac, înotul este un exercițiu minunat. Este un antrenament pentru întregul corp care ia greutatea de pe articulațiile cățelului dumneavoastră. Ceea ce înseamnă că este perfect pentru animalele în vârstă sau pentru cei care au probleme articulare, cum ar fi artrita.

În timp ce unii câini au fost crescuți pentru a petrece timp în apă, altora le poate fi dificil. Și este posibil să nu știe instinctiv să înoate. Până când sunteți sigur că se simt confortabil, vă recomandăm să le oferiți o vestă de salvare pentru câini. Și să îi țineți sub supraveghere constantă. Rasele cu corpul lung, cum ar fi Teckelii, și cele cu o anumită distribuție a greutății, cum ar fi Bulldogii, pot întâmpina dificultăți deosebitee.

O piscină în curte, un lac sau marea sunt locuri minunate pentru cațelul dumneavoastră să facă o baie. Atât timp cât respectați câteva măsuri de precauție. Oferiți întotdeauna multă apă potabilă proaspătă, astfel încât să nu bea apă clorurată sau sărată. Evitați lacurile cu alge albastre-verzi, care sunt toxice pentru câini. Este, de asemenea, important să vă asigurați că câinele dvs. nu ingerează nisip la plajă. Acest lucru poate duce la obstrucție gastrointestinală care le poate pune viața în pericol.

În general, cel mai bine este ca sesiunile de înot să fie scurte, în jur de maximum 10-15 minute. Aceasta pentru a preveni oboseala, supraîncălzirea sau înghițirea unei cantități prea mari de apă.

Evitați să aruncați jucării mari în apă, deoarece câinele dvs. ar putea ingera accidental apă în timp ce le recuperează. Asigurați-vă că vă uscați bine câinele după ce a ieșit din apă, în special pliurile pielii și urechile, pentru a evita infecțiile.

  1. Antrenament în circuit

Antrenamentul în circuit este o altă modalitate distractivă de a face exerciții împreună. Poate fi adaptat pentru a se potrivi oricărui nivel de dificultate. Alegeți un număr de exerciții pentru circuitul dvs., cum ar fi flotări, fandări, ghemuiri, abdomene etc., și încorporați trucuri pentru câinele dvs. la fiecare repetiție.

De exemplu, de fiecare dată când faceți o fandare înainte, cereți-i câinelui dvs. să dea laba sau să execute o comandă. Unor câini le poate face plăcere să încerce să vă copieze mișcările. Iar dacă câinele dvs. este suficient de mic, ați putea chiar să îl luați în brațe la fiecare repetiție.

Este la fel de important să exersezi mintea câinelui tău ca și corpul său. Stimularea mentală ajută la combaterea plictiselii și are efecte uriașe de stimulare a dispoziției. Așadar, profitați de ocazie pentru a pune la punct comenzile și trucurile cățelului dvs. în timpul antrenamentului, pentru un cățel mai fericit și mai cuminte, conform smalldoorvet.com.