Sari la conținut
Home » Cele 6 tipuri diferite de Coonhound

Cele 6 tipuri diferite de Coonhound

Rasele de Coonhound, cunoscute pentru persistența, suplețea și simțul ascuțit al mirosului, sunt epitaful câinilor de companie de exterior. Acești câini energici, excepționali în abilitățile lor de vânătoare, sunt plini de vitalitate de la răsărit până la apusul soarelui.

Ideal pentru proprietarii de câini activi și experimentați, Coonhound sunt mai mult decât simpli câini de lucru – sunt companioni loiali. În timp ce pot avea reputația de a fi încăpățânați, gălăgioși și puțin dificili de antrenat, rasa are o varietate fascinantă.

Mulți sunt familiarizați cu Coonhound-ul englez american, dar știați că există și alte tipuri de Coonhounds, fiecare cu trăsături și abilități unice?

Tipuri de Coonhounds

Clubul American Kennel (AKC) recunoaște șase tipuri distincte de Coonhounds, fiecare tip fiind crescut pentru vânătoare.

În timp ce aceste tipuri de câini de vânătoare împărtășesc multe trăsături, reflectând moștenirea și scopul lor comun, există și unele diferențe importante între diferitele rase de Coonhound care le deosebesc.

1. Coonhound englez american

Înălțime 24-26 inch (mascul), 23-25 inch (femelă)
Greutate 45-65 de pounds
Durata de viață 11-12 ani

Coonhound-ul englez american este zvelt, muscular și renumit printre vânători pentru rezistența și viteza lor excepționale. Nu sunt doar vânători pricepuți, ci și loiali, sociabili, prietenoși și afectuoși, ceea ce îi face câini de familie excelenti.

American English Coonhounds

Acești câini excelenții în vânătoare și se bucură să fie activi, necesitând mult exercițiu viguros pentru a-și menține sănătatea fizică și mentală.

Coonhound englez american sunt foarte energici și pot fi destul de vocali, chiar gălăgioși, ceea ce ar putea fi dificil în gestionarea lor pentru proprietarii de câini începători. Însă, sunt inteligenți și, astfel, relativ ușor de antrenat și îngrijit. Totodată sunt câini care nu ”scurg” prea multă salivă și nu se scutură mult, ceea ce este un bonus.

În timp ce pot arăta o anumită încăpățânare, antrenamentul consecvent și eficient obișnuit îi menține sub control. Este important să rețineți că nu se descurcă bine atunci când sunt lăsați singuri pentru perioade lungi, ceea ce îi face mai puțin potriviți pentru proprietarii de animale de companie neexperimentați.

2. Coonhound Bluetick

Înălțime: 22-27 inch (mascul), 21-25 inch (femelă)
Greutate: 45-80 pounds
Durata de viață: 11-12 ani

Coonhoud Bluetick

Coonhound Bluetick, cea mai veche rasă din familia Coonhound, sunt puțin mai înalte decât omologii lor englezi americani.

Cunoscut pentru abilitățile sale excepționale de vânătoare, ca și alte rase de Coonhound, Blueticks este, de asemenea, prietenos și fericit, împăcându-se bine cu alte animale de companie. Acest lucru îl face o alegere ideală pentru casele cu mai multe animale.

În timp ce Coonhound Bluetick este activ și loial, poate fi dificili de antrenat.

Fizic, Coonhound Bluetick este musculos, dar elegant, prezentând o construcție sprintenă fără niciun fel de neîndemânare sau volum. Acesta posedă o abilitate excepțională de conducere remarcabilă a prăzii, făcându-l vânător destoinic.

Cu toate acestea, au tendința de a se plictisi ușor și nu le place să fie lăsați singuri pentru perioade lungi. Dacă ești adesea plecat de acasă, Coonhound-ul Bluetick ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru tine. Acești câini preferă, de asemenea, să petreacă mult timp în aer liber, progresând în medii active și angajante.

3. Black and Tan Coonhound

Înălțime: 25-27 inch (mascul), 23-25 inch (femelă)
Greutate: 65-110 pounds
Durata de viață: 10 -12 ani

Black and Tan Coonhound este un câine afectuoas, vioi și plin de viață. Acești câini energici se bucură pe deplin de timpul de joacă cu familiile lor.

Black and Tan Coonhound

Ca una dintre cele mai sociabile și entuziaste rase, câinii Black and Tan Coonhound sunt crescuți tradițional pentru vânătoarea ratonilor și vânătoarea de noapte. Sunt recunoscuți după urechile lor lungi, cozi puternice, ochi maro închis sau căprui și un mantou negru elegant accentuat cu marcaje bronzate.

Cunoscuți pentru loialitatea, prietenia, inteligența și receptivitatea lor, pot fi puțin mai dificili de antrenat decât alte rase de Coonhound. Acești câini au nevoie de mult exercițiu și sunt foarte jucauși, ceea ce îi face companioni minunați pentru copii.

Ei tind să se scuture și să saliveze un pic, ceea ce poate fi un factor de luat în considerare în îngrijirea și antrenamentul lor. Black and Tan Coonhound sunt de obicei foarte loiali, nu le place să fie lăsați singuri și nu sunt potriviți pentru viața în apartament.

4. Coonhound Treeing Walker

Înălțime: 22-27 inch (mascul), 20-25 inch (femelă)
Greutate: 50-70 pounds
Durata de viață: 12-13 ani

Coonhound Treeing Walker, descendent al Foxhound-ului englez, a fost dezvoltat pentru prima dată în anii 1700 de Thomas Walker. Printre cele mai mari rase de Coonhounds, sunt cunoscuți pentru blana lor scurtă și netedă care respinge murdăria și noroiul, făcându-i ușor de întreținut și curățat.

Treeing Walker Coonhound dog

Acești câini sunt loiali și curajoși și arată o mare afecțiune față de membrii familiei lor. Inițial crescute pentru vânătoarea ratonilor și a altor jocuri mici, Coonhound-urile Treeing Walker sunt pline de energie și pot fi puțin dificile de antrenat.

Ei prosperează cel mai bine cu proprietari de câini experimentați care pot gestiona nivelurile lor ridicate de energie și îi pot menține atât fizic, cât și mental angajați.

Exercițiul regulat și activitățile care stimulează creierul sunt esențiale pentru acești câini. Socializarea este, de asemenea, crucială; din fericire, dispoziția lor naturală prietenoasă face din aceasta o sarcină plăcută.

Fiind creaturi sociale, preferă compania și nu se descurcă bine atunci când sunt lăsați singuri, fiind întotdeauna dornici de un tovarăș de joacă sau un companion.

5. Coonhound Redbone

Înălțime: 22-27 inch (mascul), 21-26 inch (femelă)
Greutate: 45-70 pounds
Durata de viață: 12-15 ani

Coonhound Redbone se evidențiază prin blana lor roșie spectaculoasă, făcându-l unul dintre cele mai atrăgătoare tipuri de Coonhound. Provenind de la coloniștii scoțieni care i-au crescut pentru vânătoarea ratonilor, acești câini sunt atletici, puternici și rapizi.

Coonhound Redbone

Ideal pentru familii active, Coonhound Redbone prosperă atunci când au o mulțime de activități și exerciții. Sunt câini inteligenți, excelând în sporturile canin, în special cele care folosesc simțul lor excepțional al mirosului.

Comparativ cu alte Coonhound-uri, sunt relativ ușor de întreținut, necesitând doar perieri ocazionale pentru a gestiona părul căzut. Natura lor activă îi face companioni perfecți pentru proprietarii atletici sau iubitori de aer liber.

Cu toate acestea, tendința lor de a-și urma nasul poate duce la un sentiment de aventură, ceea ce ar putea fi dificil dacă se află într-o zonă care nu este complet securizată. Din fericire, acești câini sunt cunoscuți pentru a fi ușor de antrenat, făcându-i o alegere excelentă pentru o varietate de proprietari.

6. Coonhound Plott

Înălțime: 20-25 inch (mascul), 20-23 inch (femelă)
Greutate: 40-60 pounds
Durata de viață: 12-14 ani

Plott Hounds sunt unici printre Coonhound, deoarece își trasează originile în Germania, nu în Anglia. Se caracterizează prin blana lor netedă, lucioasă și urechile mari atârnate, cu marcaje negre distinctive în jurul nasului, ochilor și urechilor.

Coonhound Plott

Acești câini sunt ușor de întreținut, pierzând un minim de păr și salivează rar. Băile regulate sunt suficiente pentru a-i menține într-o stare bună de sănătate. Plottii sunt câini inteligenți și prietenoși. Cunoscuți pentru loialitatea lor, sunt mai puțin predispuși să fugă chiar și dacă sunt scăpați din lesă.

Ca excelenti câini de miros, folosiți inițial pentru vânătoarea urșilor și a animalelor mari, câinii Plott prosperă într-un mediu de grup, făcându-i potriviți pentru gospodăriile cu mulți câini. Socializarea este cheia pentru acești câini, deoarece le place să facă parte dintr-un grup.

Comparativ cu alte Coonhounds, Plottii sunt mai ușor de antrenat și mai puțin predispuși la rătăcire. Cu toate acestea, pot fi precauți cu străinii și nu le place să fie lăsați singuri pentru perioade lungi. Sunt cei mai fericiți când sunt activi și socializează, preferabil în climatul mai blând, deoarece nu tolerează bine vremea rece.

Ghid esențial pentru îngrijirea câinilor din rasa Coonhound

Acesta este un ghid simplu, conceput pentru a vă ajuta să vă asigurați o viață fericită și sănătoasă pentru companionul dvs. pufos din rasa Coonhouds.

  • Coonhhound necesită mult exercițiu

Coonhound sunt câini de miros care necesită o cantitate semnificativă de exercițiu – aproximativ 60-90 de minute zilnic de activitate moderată până la intensă. Aceste rase sunt potrivite pentru drumeții lungi și se bucură să fie active.

  • Îngrijire moderată

Fiind câinii cu blănuri medii până la lungi au nevoie în mod tipic de o baie la fiecare patru până la șase săptămâni, în timp ce cei cu blănuri scurte pot fi spălați de la o lună la trei luni. Cu toate acestea, proprietarii de câini ar trebui să fie prudenți să nu îi spele prea des pentru a evita deteriorarea blănii.

  • Durata vieții

Acești câini au o durată medie de viață de 12 până la 13 ani, deci dacă adopți unul, mai ales ca pui, fii pregătit pentru peste un deceniu de companie cu animalul tău.

  • Îngrijirea urechilor și dinților

Coonhound, la fel ca și alte rase cu urechi mari, necesită o îngrijire regulată a urechilor pentru a preveni infecțiile. În general, au dinți puternici, care pot fi menținuți prin periaj de cel puțin două ori pe săptămână. De asemenea, este important să le curățați urechile săptămânal, începând de la vârsta de pui.

  • Probleme de sănătate

Coonhound sunt în mod tipic o rasă robustă și sănătoasă. Totuși, ei pot suferi de afecțiuni precum displazia șoldului, displazia cotului și hipotiroidismul. Cu toate acestea, în ciuda stării lor generale bune de sănătate, ca orice rasă, pot fi predispuse la anumite probleme, inclusiv cataracta și atrofia retinei.

Datorită urechilor lor lungi și grele, Coonhound sunt deosebit de susceptibili la infecții ale urechii, acarieni de urechi și hematomi (bule de sânge mari pe ureche).

Concluzie legată de rasa Coonhound

Fiecare tip de Coonhound aduce la masă farmecul și calitățile sale unice. Indiferent dacă căutați un companion de vânătoare loial sau un animal de companie iubitor pentru familie, o rasă Coonhound vă va captura cu siguranță inima cu caracteristicile sale distincte și personalitatea înduioșătoare.