Sari la conținut
Home » Câini cu cel mai dezvoltat simț al mirosului

Câini cu cel mai dezvoltat simț al mirosului

Ce trucuri știe să facă câinele tău? Sursa foto: pexels.com

Câini cu cel mai dezvoltat simț al mirosului. Aceștia sunt crescuți pentru abilitățile lor, fie că devin membri importanți în cadrul instituțiilor de ordine, fie că ajută la căutarea vânatului sau a trufelor câinii care au un miros dezvoltat sunt foarte îndrăgiți.

În timp ce oameni își folosesc mai ales ochii pentru a descoperi lumea, câinii își folosesc și nasul. Simțul lor olfactiv este superputerea lor. Îi ajută să înțeleagă totul în jurul lor, cum ar fi unde este mâncarea, dacă există pericole sau chiar să-și găsească prietenii. Deși toți câimii beneficiază de un miros excepțional, sunt câteva rase care s-au remarcat conform Worldanimalfoundation.

Câinii au un simț foarte dezvoltat al mirosului

Câinii au peste 300 de milioane de senzori de miros în nas. Noi avem doar 6 milioane. Aceasta înseamnă că pot percepe mirosuri pe care nici nu le putem imagina. Oamenii au dresat câini să folosească această abilitate de adulmecare în multe feluri, cum ar fi găsirea de lucruri greu de văzut sau mirosirea unor lucruri.

Rase de câini care au cel mai bun simț al mirosului:

1. Bloodhound

Bloodhound este un câine mare, renumit pentru simțul super puternic al mirosului. Au fost folosiți mai întâi pentru a vâna animale și a urmări oameni. Mirosul îi ajută să urmeze trasee lungi.

Urechile lor lungi și pielea șifonată ajută la captarea mai multor mirosuri, făcându-le mirosul de circa 1.000 de ori mai ascuțit decât al oamenilor. Poliția îi folosește pentru a găsi oameni dispăruți sau pentru a prinde infractori, iar abilitățile lor de adulmecare sunt atât de sigure încât pot fi probe în instanță.

2. Basset Houn

Este un câine cu urechi catifelate, care este grozav la miros. Erau vânători de iepuri. Sunt aproape la fel de buni ca Bloodhounds la miros.

Urechile îi ajută să aducă mirosuri.e la nas, iar ridurile faciale țin mirosul aproape, astfel încât să îl poată urmări cu ușurință. De asemenea, sunt foarte prietenoși și sunt animale de companie grozave de familie.

 

 3. Coonhounds

Sunt câini cu nas uimitor. Există diferite tipuri, cum ar fi coonhound negru și bronz, Bluetick, coonhound Treeing Walker, fiecare cu propriul mod de a urmări mirosurile. Unii sunt grozavi să urmeze trasee proaspete, în timp ce alții pot alege cu ușurință trasee vechi.

Sunt foarte buni la vânătoare, în special ratoni, deoarece își pot mirosi drumul în tot felul de locuri. Sunt super hotărâți. Odată ce încep să urmărească un miros, nu se vor opri, trecând peste dealuri și prin păduri pentru a prinde ceea ce caută.

4. Plott Hound

Este un câine american unic, fără legături cu Foxhoundul englezesc. Crescut inițial pentru vânătoarea de animale mari, precum mistreți și urși, aceștia sunt câini puternici, rapizi și au multă rezistență. Ei ies în evidență prin hainele lor strălucitoare, tigrate.

Sunt curajoși și adesea folosiți în căutare și salvare deoarece au un excelent simț al mirosului. Le place să urmărească mirosurile, ceea ce înseamnă că pot fi distrași în timpul plimbărilor și sunt grozavi în a găsi gustări ascunse acasă.

5. Foxhound englezesc

Este o rasă de câini căreia îi place să urmărească vulpile folosind simțul lor acut al mirosului. Sunt rude cu Foxhound-ul american și sunt cunoscuți pentru că sunt foarte prietenoși și sociabili. Le place să alerge prin spații mari deschise, urmărind mirosuri. Acești câini sunt grozavi în a-și găsi drumul, chiar și în locuri grele sau pe vreme rea.

Le place să fie cu alți câini pentru că au fost crescuți pentru a lucra împreună în grupuri. Au multă energie și sunt de obicei mai fericiți atunci când sunt activi sau cu alți câini. Sunt cei mai buni pentru vânătoare, dar se potrivesc bine și cu familiile active care au mult spațiu pentru a alerga.

6. Brac german

German Shorthaired Pointer (GSP) este un câine de talie medie căruia îi place să alerge și are multă energie. Este din Germania și foarte bun să găsească lucruri după miros, în special păsări. Va adulmeca un miros și apoi va indica de unde vine.

Sunt inteligenți, prietenoși și adoră să se joace. Le place să înoate și au nevoie de multă mișcare în fiecare zi. Sunt grozavi cu familiile și sunt câini drăguți cărora le place să-și facă stăpânii fericiți.

7. Labrador Retriever

Labradorii sunt câini super populari, cunoscuți pentru simțul lor uimitor al mirosului. Sunt adesea folosite pentru a ajuta la vânătoare, pentru a găsi lucruri ascunse, cum ar fi explozivi sau droguri, și pot chiar detecta probleme de sănătate la oameni.

Doi Labradori Retrieveri stând lângă apă.
Ceaușescu

Crescut inițial pentru a ajuta vânătorii să aducă rațe, sunt excelenți la miros și pot urmări mirosurile în apă. Labradorii au nasuri puternice, pot găsi lucruri îngropate adânc, cum ar fi oamenii prinși sub zăpadă . În plus, sunt grozavi înotători și însoțitori prietenoși.

8. Malinois belgian

Este un câine de păstori de talie medie, inteligent, din Belgia. Au un simț al mirosului uimitor și sunt super antrenați, făcându-i perfecti pentru munca de poliție și militară. Creierul lor inteligent și nasurile grozave îi fac perfecți pentru a găsi și urmări lucruri.

Malinois, declarat cel mai deștept câine

De asemenea, sunt plini de energie și le place să rămână activi. Au o istorie lungă de a fi atât protectori și animale de companie prietenoase. Sunt cunoscuți pentru legăturile lor puternice cu oamenii și pentru abilitățile lor mirositoare de top, care îi fac caini de lucru excelenți.

9. Ciobănesc german

Sunt câini super inteligenți cunoscuți pentru simțul lor excepțional al mirosului. Au milioane de receptori de miros. Sunt minunati în găsirea lucrurilor, făcându-i grozavi  pentru căutare și salvare, unde pot detecta mirosuri vechi sau slabe.

Sunt folosiți de poliție pentru a adulmeca explozivi și droguri. Ajută la detectarea problemelor de sănătate, precum diabetul și cancerul.

10. Springer Spaniel englez

Este un câine prietenos care se pricepe foarte bine la găsirea și aducerea de păsări pentru vânători. Au fost folosiți mai întâi pentru a face păsările să zboare din ascunzătoare și apoi să le ridice după ce au fost împușcate. Au un simț al mirosului uimitor, care le permite să facă mai mult decât să vâneze.

sursa foto: natiuneacanina.ro

Sunt instruiți să adulmece lucruri precum droguri și bombe în aeroporturi, iar unii pot chiar detecta boli precum cancerul. De asemenea, pot găsi o varietate de lucruri, de la bani ascunși până la stupi de albine. Sunt foarte prietenoși și grozavi cu familiile și copiii, făcându-i animale de companie distractive cărora le place să se joace, potrivit