Sari la conținut
Home » Cel mai vesel cățel. Ce rasă este?

Cel mai vesel cățel. Ce rasă este?

Cel mai vesel cățel, Labradoodle.

Cel mai vesel cățel. Dacă dorești un prieten necuvântător care să fie blând, jucăuș și protector, Labradoodle este o opțiune excelentă.

Această rasă este una dintre cele mai „iubibile”, cu exemplare care pot fi mai greu de găsit, dar care devin imediat atașate de copii. Labradoodle sunt câini remarcabili, ușor de dresat și foarte loiali, formând legături puternice cu familiile lor, similar cu rasa Goldendoodle, care este „fratele” lor vitreg.

Cel mai vesel cățel

Fiind foarte activi, își doresc să petreacă cât mai mult timp în aer liber și se bucură de compania copiilor și a altor câini. Cu toate acestea, există câteva aspecte importante de luat în considerare atunci când decizi să aduci un Labradoodle în familie.

Origine Recentă

Labradoodle este rezultatul încrucișării dintre Labrador Retriever și Pudel Miniatural sau Standard, formând o rasă de câini relativ nouă. Prima încrucișare a avut loc în 1989 într-un laborator din Australia. Sub îndrumarea lui Wally Conron de la Royal Guide Dog Services.

Scopul inițial era să creeze primul câine de asistență hipoalergenic din lume pentru o clientă nevăzătoare din Hawaii. Aceasta suferea de alergii la părul de câine. Rezultatul a fost acest cățel adorabil cu blană ondulată. Care nu lasă păr în casă și nu provoacă alergii, deoarece mătreața de la câine era principalul factor alergenic.

Cu toate că inițiativa lui Wally Conron a fost bine primită de iubitorii de animale, el își regretă ulterior decizia de a crea această rasă. Deoarece  a început un trend periculos de încrucișare a raselor fără a se lua în considerare starea de sănătate a puilor rezultați, care adesea dezvoltă afecțiuni congenitale.

Labradoodle are la bază o combinație între o rasă robustă și utilitară și una jucăușă și amuzantă. Este un câine inteligent, plin de energie și adorabil. Din punct de vedere al dimensiunilor, poate fi încadrat în trei categorii: miniatural (6,8-13,6 kg), mediu (13,6-20 kg) și standard (peste 20 kg).

Caracteristici

Totuși, deoarece sunt metiși, caracteristicile lor fizice nu sunt încă standardizate. Deci nu poți avea certitudinea că un pui de Labradoodle pe care îl cumperi va se încadra perfect în una din cele trei categorii de greutate.

Pentru a obține uniformitate în ceea ce privește aspectul fizic, dimensiunile și temperamentul acestor câini, crescătorii trebuie să selecteze puii care prezintă trăsăturile dorite și să îi împerecheze pe parcursul mai multor generații, astfel încât aceste trăsături să devină constante în rasa Labradoodle.

Labradoodle au câteva caracteristici dominante, cum ar fi rezistența la activitate fizică și receptivitatea la dresaj. Ceea ce îi face ideali ca însoțitori și ca și câini de terapie.

Necesitățile speciale ale acestei rase sunt potrivite pentru o familie activă, care apreciază plimbările lungi și drumețiile. Acești câini în special iubesc să înoate, la fel ca părintele lor, Labradorul.

Exemplarele de talie medie au cerințe normale de mișcare. În timp ce cei mari sunt mai energici decât cei mici și au nevoie de joacă intensă și plimbări prelungite.

Cu toate acestea, ei sunt câini de companie și, deoarece sunt foarte atașați de stăpâni și au și anumite sensibilități fizice, este important să fie ținuți în casă și să nu fie lăsați afară în mod constant, conform clickpentrufemei.ro.