Sari la conținut
Home » Cea mai des întâlnită greșeală în hrănirea câinilor

Cea mai des întâlnită greșeală în hrănirea câinilor

Cea mai des întâlnită greșeală în hrănirea câinilor. Cum să asigurați o dietă sănătoasă pentru animalul dvs pentru a se bucura de o viață sănătoasă.

Hranirea adecvată a câinelui dumneavoastră este esențială pentru menținerea stării sale de sănătate și a calității vieții. Cu toate acestea, mulți proprietari fac o greșeală comună în ceea ce privește hrana oferită prietenului lor necuvântător. Este important să înțelegeți această greșeală și să adoptați o abordare corectă în alimentația câinelui dumneavoastră.

Cea mai des întâlnită greșeală în hrănirea câinilor: Alimentația cu resturi de la masă

Unul dintre cele mai frecvente obiceiuri greșite în hranirea câinilor este oferirea de resturi de masă. Mulți proprietari consideră că le oferă câinilor mâncare din iubire și grijă, însă acest obicei poate avea consecințe negative asupra sănătății animalelor de companie.

Hrănirea câinelui cu hrană crudă ar putea contribui la rezistența la antibiotice. Acum, cercetătorii avertizează că ar putea exista pericole ascunse în această dietă.

Oamenii de știință au analizat mostrele de fecale ale peste 600 de câini de companie sănătoși și au intervievat proprietarii cu privire la dieta câinilor, rutele de plimbare și dacă aceștia au fost vreodată tratați cu antibiotice.

Cercetătorii s-au concentrat în principal pe rezistența la fluoroquinolone (FQ-R) în speciile de bacterii Escherichia coli. Concluziile arată că există o asociere semnificativă între hrănirea câinilor cu carne crudă și prezența FQ-R E. coli la aceștia, potrivit IFL Science.

Probleme legate de alimentația cu resturi de masă:

  1. Dezechilibru Nutrițional: Resturile de masă nu oferă câinelui toate substanțele nutritive esențiale de care are nevoie. Dieta unui câine trebuie să fie echilibrată și să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale în cantități adecvate.
  2. Probleme Digestive: Alimentele destinate consumului uman pot provoca probleme digestive la câini. Condimentele, sarea sau alte substanțe pot irita stomacul sau pot duce la intoxicații alimentare.
  3. Supraponderabilitate: Resturile de masă au adesea un conținut caloric ridicat, ceea ce poate duce la creșterea în greutate a câinelui. Supraponderabilitatea poate contribui la apariția unor probleme de sănătate precum diabetul sau afecțiuni articulare.

Cum să hrăniți corect câinele?

Hranire caine Sursa foto: Unsplash
  1. Hrană de Calitate pentru Câini: Optați pentru o hrană special formulată pentru câini, care să îndeplinească cerințele nutriționale ale speciei. Consultați-vă medicul veterinar pentru alegerea celei mai potrivite hrane.
  2. Respectarea Porțiilor: Nu exagerați cu porțiile. Doza corectă de hrană depinde de vârsta, rasa, greutatea și nivelul de activitate al câinelui.
  3. Limitarea Deliciilor Umane: Reduceți la minimum oferirea de resturi de masă. Dacă doriți să-i oferiți câinelui dumneavoastră gustări între mese, alegeți variante sănătoase și sigure pentru el, cum ar fi bucăți mici de legume sau fructe potrivite pentru consumul canin.

Rolul Medicului Veterinar pentru asigurarea unei diete sănătoase pentru animalul dvs

Este crucial să vă consultați cu medicul veterinar pentru a stabili cea mai potrivită dietă pentru câinele dumneavoastră. Profesionistul vă poate oferi sfaturi personalizate și poate evalua sănătatea generală a animalului în funcție de necesități.

 

Hrănirea corectă a câinelui este un act de iubire și grijă. Adoptând o abordare echilibrată și consultându-vă cu medicul veterinar, vă asigurați că animalul dumneavoastră primește nutrienții esențiali pentru a duce o viață sănătoasă și fericită. Evitarea greșelii comune a hrănirii cu resturi de masă contribuie la prevenirea unor probleme de sănătate pe termen lung.