De 868 Vizualizari

Ce voiau să facă doi bărbați cu ”voma de balenă”. Autoritățile au luat măsuri urgente!

Ce voiau să facă doi bărbați cu ”voma de balenă”! Doi indieni au încercat să vândă „vomă de balenă” sau ambră,  o substanţă ceroasă, produsă de caşaloţi şi foarte căutată în industria parfumurilor întrucât prelungește efectul acestora, cu 224.000 de dolari, însă planul lor a eșuat și au fost arestați.

Caşalotul este un mamifer marin protejat prin lege în India, iar deţinerea sau vânzarea unor părţi ale corpului acestuia sunt ilegale, a precizat un comisar adjunct din cadrul poliţiei din Mumbai, Akhilesh Singh.

„Am acţionat la pont şi am arestat doi bărbați. În acest moment, se desfăşoară o anchetă pentru a afla modul în care cei doi au obţinut ambra”, a precizat Singh.

Ambii bărbaţi au fost arestaţi în baza legii pentru protecţia faunei sălbatice din India. Singh a declarat că unii pescari omoară caşaloţi pentru a preleva ambră. Această substanţă este secretată în intestinele caşaloţilor şi a fost denumită „aurul plutitor” datorită valorii sale.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X