Sari la conținut
Home » Ce visează patrupezii noștri?

Ce visează patrupezii noștri?

Ce visează patrupezii noștri?

Ce visează patrupezii noștri? Studierea viselor la animale reprezintă o provocare, deoarece nu putem comunica direct cu ele pentru a afla despre conținutul viselor lor.

Cercetătorii au utilizat diverse metode pentru a investiga activitatea onirică a animalelor, inclusiv observarea comportamentului lor în timpul somnului și monitorizarea activității creierului.

Ce visează patrupezii noștri?

O metodă de studiu implică observarea comportamentului animalului în timpul diferitelor faze ale ciclului de somn.

De exemplu, în timpul fazei de somn REM (mișcări rapide ale globilor oculari), în care se presupune că avem cele mai intense vise. Mușchii trunchiului și membrelor sunt paralizați temporar la oameni.

Studiind comportamentul unor animale în care această paralizie a fost eliminată experimental. Cum ar fi pisicile. S-a observat că acestea își mișcă capul sau manifestă comportamente agresive în timpul somnului REM-A.

Acest comportament a sugerat că aceste animale ar putea „retrăi” activități similare cu cele din starea de veghe în timpul viselor lor.

Animalele aflate în starea REM-A pot prezenta mișcări și comportamente specifice

Studiile ulterioare au susținut această idee. Arătând că animalele aflate în starea REM-A pot prezenta mișcări și comportamente specifice.

Precum urmărirea de stimuli sau atacuri, asemănătoare cu comportamentul lor de trezie.

În mod similar, monitorizarea activității creierului în timpul somnului poate oferi indicii cu privire la activitatea onirică a animalelor.

Această abordare a permis cercetătorilor să identifice modele de activitate neurală asociate cu diverse stadii ale somnului. Și să încerce să determine dacă animalele pot avea experiențe onirice în funcție de aceste modele.

În concluzie, deși studierea viselor la animale prezintă provocări, există dovezi care sugerează că unele animale, precum pisicile și câinii, pot avea activitate onirică în timpul somnului REM.

Observarea comportamentului și monitorizarea activității creierului în timpul somnului sunt metode utilizate pentru a investiga această activitate, oferind indicii despre ceea ce animalele ar putea visa, conform descopera.ro.

Etichete: