Sari la conținut
Home » Ce trebuie să știi când adopți un animal de companie.

Ce trebuie să știi când adopți un animal de companie.

Pisica ta a făcut pneumonie?

Ce trebuie să știi. Dorești să adopți un animal de companie, dar nu știi unde să găsești unul? Care sunt pașii de urmat? Cum știi dacă ai toate accesorile potrivite? Mai presus de toate, cum știi dacă ai ales un companion potrivit pentru familia ta?

Detaliile despre cum să adopți un animal de companie pot părea copleșitoare. Dar nu lăsa asta să te împiedice să salvezi un animal. Abordează întrebările pe rând, până când ești sigur că ești pregătit să aduci acasă un nou prieten cu patru labe.

Ce trebuie să știi: De unde ar trebui să începi căutarea

Ce trebuie să știi: Un cățeluș zâmbitor
Ce trebuie să știi: Un cățeluș zâmbitor care stă pe spate

Începe cu adăpostul local pentru animale. Verifică paginile lor de Facebook sau site-urile web pentru actualizări cu privire la animalele disponibile pentru adopție.

Treci pe acolo frecvent și cunoaște personalul pentru a discuta despre nevoile și dorințele tale legate de un viitor nou cel mai bun prieten. Aceștia pot căuta un animal pe care ei cred că ar fi o potrivire bună pentru familia ta.

Spune-le despre ce îți dorești și despre capacitatea ta de a avea grijă de anumite animale. Ai copii, o curte mare, călătorești des? A ajuta personalul să înțeleagă stilul tău de viață îi va ajuta să găsească un animal pe care să-l poți iubi ani de zile.

În timp ce cercetezi diferitele animale disponibile pentru adopție, asigură-te să te informezi despre îngrijirea lor. Există o mulțime de resurse online excelente care să te ajute în această nouă călătorie ca stăpân de animale de companie, inclusiv Animal Zoo.

Ce trebuie să știi: Cum vei ști dacă ai găsit ce ți se potrivește?

A te îndrăgosti este ușor, dar poți promite o viață mai bună acestui animal? Pregătirea tuturor aspectelor legate de aducerii unui animal de companie acasă este unul dintre multii pași necesari. Astfel încât să nu ajungi să îl restitui la adăpost. Unele întrebări pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a face pasul includ:

Noul câine sau pisică se va înțelege cu ceilalți membri ai gospodăriei? De exemplu, unii animale s-ar putea să nu se simtă bine în prezența copiilor mici. În schimb, un câine energic ar putea să nu fie o alegere bună pentru o casă cu o persoană în vârstă. Ce zici de celelalte animale pe care le ai în casă?

Cine va fi principalul îngrijitor al animalului?

Îți permiți să ai grijă de un animal pe termen lung? Atât în viața de zi cu zi, cât și în caz de urgențe?

Asigură-te că discuți cu personalul adăpostului. Sau cu oricine altcineva care a fost în contact regulat cu câinele sau pisica pe care o consideri pentru adopție.

În plus, nu ezitați niciodată să cereți sfatul medicului veterinar dacă aveți îngrijorări cu privire la comportamentul sau sănătatea animalului. Contactează prietenii care au animale de companie pentru ajutor și sfaturi.

Ai în vedere că animalul tău este unic și ceea ce funcționează pentru alți câini și pisici nu va funcționa întotdeauna pentru el. Dar experiențele lor trecute îți pot oferi idei bune cu privire la modul de a oferi cel mai bun cămin noului tău prieten.

Adoptarea unui animal de companie este o mare responsabilitate. Dar nimic nu se compară cu senzația de bine pe care o ai atunci când îl salvezi, potrivit hillspet.com.