De 674 Vizualizari

Ce se întâmplă cu maidanezii după ce sunt sterilizați?! „Noi suntem nevoiţi…”

Ce se întâmplă cu maidanezii după ce sunt sterilizați?! Simplu. Ajung din nou pe străzile Capitalei. Această afirmație a fost făcută de cei de la Regia Autosalubritate, potrivit directorului întreprinderii municipale, Eugen Axentiev.

Pentru că sunt traumatizați, există riscul ca animalele fără stăpân care au fost sterilizate să atace din nou oamenii. În cadrul unei şedinţe operative de la Primărie, Eugen Axentiev a venit cu propunerea ca municipalitatea să aloce bani pentru construcţia unui azil.

„Sunt foarte multe, enorme, zilnice solicitări pentru a reacţiona în cazul câinilor maidanezi. Posibilitatea de a plasa câinii pe teritoriul centrului de sterilizare este limitat până la 300 de câini. La moment avem 292. Noi suntem nevoiţi să-i întoarcem înapoi”, a spus Eugen Axentiev, directorul Regiei „Autosalubritate”.

De la începutul anului, doar în Capitală maidanezii au atacat peste 960 de persoane, cei mai mulţi dintre aceştia fiind copii. Potrivit responsabililor de la Regia Autosalubritate, în primele nouă luni ale anului, circa 2 250 de câini vagabonzi au fost prinşi şi duşi la sterilizare, dintre care aproximativ 1 200 de animale s-au întors pe străzile oraşului

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X