Lumea animalelor

Ce s-a întâmplat la o expoziție cu vânzare a tablourilor pictate de Van Gogh

Ce s-a întâmplat la o expoziție cu vânzare a tablourilor pictate de Van Gogh a impresionat pe toată lumea. Dacă la prima expoziție nu au venit decât două persoane, următoarele au fost un succes.

Toate astea s-au întâmplat în SUA, conform The Washington Post, unde un câine pe nume Van Gogh, cu o singură ureche, pe care nimeni nu dorea să îl adopte a ajuns o mică vedetă după ce fondatoarea adăpostului unde se afla a avut o idee salvatoare. Micul pictor a impresionat zeci de persoane care i-au cumpărat tablourile, lucru care i-a schimbat viața.

Jaclyn Gartner răsfoia prin fotografiile cu puii din adăpost, când unul i-a atras atenția Van Gogh, a cărui ureche stângă i-a fost smulsă în timpul unei lupte cu alți câini. El a fost găsit însângerat și ghemuit în interiorul unei conducte și dus la un adăpost din Carolina de Nord iar un medic veterinar l-a curățat, i-a tratat rănile și i-a îndepărtat chirurgical ceea ce mai rămăsese din urechea stângă.

„A avut o viață absolut îngrozitoare și totuși părea fericit și mi s-a spus că se înțelege bine cu oamenii”, a spus Gartner, fondatorul adăpostului „Happily Furever After Rescue” din Bethel, Connecticut, care acceptă animale de companie în pericol. „Urechea lui a trebuit să fie îndepărtată chirurgical, dar Van Gogh a fost rezistent, chiar și după toate prin care trecuse.” „A trebuit să-l salvez”, a adăugat ea.

În iunie, Gartner a aranjat ca organizația non-profit Pilots N Paws să o ajute cu transportul lui Van Gogh în Connecticut. Ea a anunțat pe pagina de Facebook, „Petfinder și Rescue Me” că un câine prietenos, cu o ureche, are nevoie de o casă, dar nimeni nu și-a dorit masculul, un metis boxer-pitbull în vârstă de 7 ani.

„Nu a venit nici o cerere”, a spus ea. „Nu mi-a venit să cred.  Era cel mai drăguț câine din toate timpurile”, a adăugat Gartner.

După ce ce s-a ocupat de el timp de patru luni, femeii i-a venit o ideea care l-ar putea ajuta pe Van Gogh să devină mai dorit.

„Am văzut videoclipuri pe TikTok cu alți câini creând tablouri, așa că m-an gândit de ce nu (ar putea face asta și) Van Gogh?” a spus Gartner. „Cu siguranță a avut numele și urechea pentru asta.”

Așa că a aruncat vopsea strălucitoare pe o pânză de circa 20 pe 25 de cm, a sigilat-o într-o folie de plastic și a acoperit partea superioară cu un strat subțire de unt de arahide.

Van Gogh și-a îndeplinit misiunea cu plăcerea unui adevărat artist iubitor de unt de arahide.

A lins vopseaua în dungi dramatice, iar cinci minute mai târziu, când Gartner a decis că pictura era gata (și Van Gogh mâncase suficient unt de arahide), ea a luat pânza. Era perfect.

Gartner a crezut că îl reprezintă cu onoare pe Vincent van Gogh, legendarul artist post-impresionist care a creat „Noapte înstelată” și „Floarea soarelui”.

„Are o limbă rapidă și creativă”, a spus Gartner. „Ne ia mai mult timp să pregătim pânza pentru el decât pentru ca Van Gogh să lingă untul de arahide și să întindă vopseaua.”

Una dintre pânzele câinelui a fost tamponată cu vopsea albastră și galbenă pentru a recrea „Noapte înstelată” a lui Vincent van Gogh.

„Am făcut tablourile timp de o săptămână, apoi am invitat oamenii să vină să-l cunoască la un eveniment în aer liber la o galerie de artă”, a spus ea. „Am avut cidru spumant și produse de patiserie și chiar am amenajat mici standuri pentru tablouri.”

Însă doar două persoane s-au prezentat la evenimentul din 23 octombrie. Una dintre ele a fost Jennifer Balbes din Monroe, Connecticut, care îl urmărește Gartner pe rețelele de socializare.

„A venit și mi-a adulmecat fața și ne-am împrietenit rapid. Este un câine incredibil de dulce”, a spus Balbes, (56 de ani).

Ea a plecat acasă un tablou intitulat „Nori”, pictat de Van Gogh, pe care a dat 40 de dolari.

Gartner a fost mâhnită de faptul că prima expoziție de artă a lui Van Gogh a fost un rateu, dar a decis să nu renunțe. A doua zi ea a luat măsuri.

„Am publicat o postare pe Facebook în care am spus că mă simțeam prost că au venit doar două persoane și am spus că restul lucrărilor sunt încă disponibilă”, a spus ea.

Brusc, toată lumea și le dorea.

„Tablourile s-au vândut în două minute”, a spus ea, strângând aproximativ 1.000 de dolari pentru salvarea animalelor ei.

Van Gogh a continuat să finalizeze pictură după pictură, iar la mijlocul lunii noiembrie, Gartner a organizat o licitație online. Zeci de picturi ale câinelui s-au vândut, strângând încă 2.000 de dolari pentru adăpostul deschis în 2020. Aproape toată lumea a plătit mai mult decât prețul cerut pentru fiecare tablou, a spus ea.

Mai important, a spus Gartner, Van Gogh a fost adoptat în ultima zi a licitației de către unul dintre voluntari.

Gartner s-a mirat de modul în care a cucerit inimile oamenilor cu opera sa de artă capricioasă.

Ea a spus că a fost surprinsă de interesul brusc față de opera de artă a lui Van Gogh, după ce expoziția lui în galerie a fost un eșec.

„Niciodată, într-un milion de ani, nu am crezut că voi vedea un câine devenind popular pentru picturile sale”, a spus ea. „Mi-a schimbat cu adevărat viața mea și pe a lui.”

Ea a spus că picturile au adus multă expunere la apelul ei salvare, care are aproximativ 20 de voluntari.

„Datorită atenției aduse cu povestea lui Van Gogh, acum i-am ajutat și pe alți câini să-și găsească case”, a spus ea.

Persoana care l-a adoptat pe Van Gogh este unul dintre voluntarii ei adoptivi, Jessica Starowitz. Adopția a fost oficializată în ultima zi a licitației, 21 noiembrie, a spus Gartner.

Starowitz l-a preluat lui Van Gogh de la o altă familie unde fusese plasat.

„De îndată ce l-am văzut, am știut că va fi un eșec de plasament”, a spus ea. „Se zbătea și linse pe toată lumea și juca remorcher. Toată familia mea s-a îndrăgostit de el.”

Starowitz a spus că intenționează să-l aprovizioneze pe Van Gogh cu vopsea și unt de arahide în cazul în care Gartner dorește să organizeze alte strângeri de fonduri pentru organizația ei nonprofit. De asemenea, a început o pagină de Instagram pentru noul ei membru al familiei.

„Toată lumea îl iubește pe Van Gogh și el iubește oamenii”, a spus ea. „De câte ori vede o pungă Ziploc și un borcan cu unt de arahide, știe că este timpul să picteze. Dar chiar acum, el doarme pe un pat mare cu perne în biroul meu.”

Recent Posts

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

3 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

4 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

4 zile ago

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci! Acestea sunt câteva sfaturi adunate de la…

4 zile ago

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și el alături de acesta

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și…

4 zile ago

Cât de des pot fi spălate pisicile

Cât de des pot fi spălate pisicile în condițiile în care se știe că pisicilor nu…

4 zile ago

Parteneri