Sari la conținut
Home » Ce NU trebuie să-i iei câinelui tău de sărbători!

Ce NU trebuie să-i iei câinelui tău de sărbători!

Ce NU trebuie să-i iei câinelui tău de sărbători! Odată cu sărbătorile de iarnă care se apropie, cadourile sunt în mintea tuturor! Aici se includ și cadourile de sărbători pentru prietenii cu patru picioare. Există multe opțiuni în magazine, dar nu cumpărați orice.

Unele jucării pot fi periculoase. De aceea, cel mai bine este să luați în considerare care jucării sunt sigure și care nu sunt.

Evitați să îi cumpărați câinelui dumneavoastră aceste jucării periculoase

Oricât de atrăgătoare și ieftine ar fi unele jucării, acestea pot prezenta riscuri pentru sănătatea cățeilor. Dar dacă petreceți ceva mai mult timp cercetând care jucării sunt sigure, puteți evita rezultatele potențial dăunătoare.

Jucăriile periculoase pe care trebuie să le evitați în acest sezon de sărbători includ:

Produsele de mestecat din piele crudă reprezintă un risc masiv de sufocare. Mai mult, pielea crudă în sine se umflă în stomac, ceea ce poate provoca blocaje intestinale.

Jucăriile prea mari sau prea mici pentru gura câinelui dumneavoastră prezintă riscuri de sufocare și de înțepenire. Jucăriile mai mici se pot bloca în gât, în timp ce jucăriile mai mari cauzează întinderea maxilarului și duc la dezinteres.

Mingile de cauciuc pot fi o jucărie distractivă, dar dacă sunt lăsate nesupravegheate, câinele dumneavoastră ar putea mesteca bucăți mai mici, ceea ce provoacă sufocare și blocaj intestinal.

Jucăriile care conțin substanțe chimice toxice, cum ar fi PVA, BPA și plumbul, pot provoca dereglări în organismul câinelui dumneavoastră. Unele dintre substanțele chimice sunt canceroase, în timp ce altele dăunează organelor câinelui dumneavoastră.

Acestea sunt lucruri generale pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați cadouri de sărbători pentru animăluțele de companie. Cel mai bine este să vă faceți propriile documentări și cercetări pentru a vă asigura că achiziționați jucării sigure.

Jucării sigure pe care să i le faceți cadou cățelului dumneavoastră

Există multe opțiuni de jucării sigure pentru căței. Acestea ar putea fi un pic mai scumpe, dar vor dura mai mult și vor fi inofensive. Este un câștig pentru ambele părți, cu un strop de veselie de sărbători!

Jucăriile din cauciuc dur sunt suficient de rezistente pentru a nu se rupe în bucăți. De asemenea, ele nu deteriorează dinții. Puzzle-urile pentru câini vă pot distra cățelul în timp ce îi oferă o îmbogățire mentală. Este o modalitate excelentă de a stimula mintea câinelui dumneavoastră, de a combate plictiseala și de a îmbunătăți abilitățile cognitive.

Mingile de tenis sunt perfecte pentru stimularea fizică a câinelui. Amintiți-vă, totuși, că ar trebui să le folosiți doar atunci când se joacă, puneți mingea deoparte după aceea. În acest fel, nu pot distruge mingea sau să o mestece.

Jucăriile de pluș realizate din materiale ecologice sunt excelente pentru câinii care nu sunt mestecători distructivi. Aceste jucării sunt o sursă de confort și nu vă vor expune cățelul la materiale toxice. Dar dacă cățelul tău distruge jucăriile rezistente, un animal de pluș nu este cea mai bună soluție.

Deși aceste jucării sunt sigure, nu vor încânta orice câine. Cel mai bun mod de a-i oferi cățelului tău jucăria perfectă este să iei în considerare nevoile sale. Gândește-te la ce jucării preferă și optează pentru versiunea sigură.

Cumpărați o jucărie care se potrivește nevoilor câinelui dumneavoastră

Luați un moment pentru a lua în considerare temperamentul și comportamentul cățelului dumneavoastră. Nivelul de energie, intensitatea de mestecat și toleranța la plictiseală diferă de la un câine la altul.

Unii căței pot ronțăi ușor jucăriile de mestecat, în timp ce altora le place să le rupă în bucăți. Veți obține mai mult randament, iar câinele va fi mai distrat dacă vă adaptați selecția de jucării la nevoile sale.