Sari la conținut
Home » Ce este așa special la Canarul Gloster?

Ce este așa special la Canarul Gloster?

Cum îmi dresez papagalul?

Ce este așa special la Canarul Gloster? Primul pas în realizarea canarilor Gloster a fost făcut în anii imediat următori Primului Război Mondial, între 1919 și 1920. În acea perioadă, doamna Rogerson, din Cheltenham (Gloucestershire), a început să manifeste un interes deosebit pentru păsările moțate, în special pentru canarii moțați.

Singurul aspect care o deranja la acest tip de păsări era reprezentat de penele lungi și ciufulite, astfel încât și-a dorit să obțină păsări cu dimensiuni corporale mult mai reduse și cu pene mici, ordonate, plăcute la vedere.

Ce este așa special la Canarul Gloster?

Această entuziastă iubitoare de păsări a conceput și pus în practică un program de încrucișări de specii și a reușit să obțină câteva exemplare moțate de canari Roller, pe care i-a împerecheat ulterior cu câțiva canari Border de dimensiuni foarte mici, obținuți de la crescătoarea J.H.Madagan.

În timp ce doamna Rogerson experimenta pentru prima dată încrucișarea canarilor miniaturali în Scotia. John McLay, un crescător britanic recunoscut și arbitru renumit de canari moțați. A început să se ocupe cu împerecherea unei varietăți de canari moțați miniaturali, extrem de populari în acea perioadă.

Intenția lui John McLay era aceea de a încrucișa cel mai mic exemplar de canar moțat pe care îl deținea cu cel mai mic canar Border pe care l-ar fi putut obține.

În perioada în care acești doi crescători erau preocupați de plăsmuirea unei noi specii de canari, detalii despre rezultatele obținute de ei au ajuns la urechile lui A.W.Smith.

Cele două exemplare de păsări prezentate erau complet diferite față de cele cunoscute

Cunoscut pe atunci ca fiind cel mai mare iubitor de canari din Marea Britanie. Datorită progreselor sale remarcabile în cadrul programului de creștere. Și totodată insistențelor domnului A.W.Smith.

Doamna Rogerson s-a decis să participe cu două exemplare miniaturale de canari moțați la Show-ul național londonez din anul 1925.

Cum cele două exemplare de păsări prezentate erau complet diferite față de cele cunoscute pe vremea respectivă, au fost încadrate într-o clasă distinctă și au fost premiate cu locul I și al II-lea.

Având în vedere faptul că doamna Rogerson a fost considerată creatoarea acestui nou tip de canar. Și cum provenea din regiunea Gloucester. A.W.Smith a propus ca varietatea să fie cunoscută sub numele Gloster. Și să cuprindă două subtipuri: Corona (canari moțați) și Consort (canari fără mot).

Fără nicio îndoială, persoanele „responsabile” de redescoperirea. Și promovarea varietății Gloster (în jurul anului 1946) au fost Fred Bryant și soția sa Vera.

În prezent, eforturile soților Bryant depuse în vederea stabilirii standardului și a popularizării varietății Gloster sunt recunoscute și apreciate de către toți iubitorii de canari din lume, conform eva.ro.