Sari la conținut
Home » Ce animale vrea Noua Zeelandă să elimine în următorii ani?

Ce animale vrea Noua Zeelandă să elimine în următorii ani?

De ce adoră pisicile să dărâme lucruri?

Ce animale vrea Noua Zeelandă să elimine în următorii ani? Noua Zeelandă a lansat un proiect ambițios de eliminare a prădătorilor introduși. Cum ar fi oposumii, șobolanii, pisicile sălbatice și aricii, de pe Insula Rakiura, cunoscută și sub numele de Insula Stewart.

Acesta este considerat a fi cel mai mare efort de eradicare a prădătorilor de acest fel din lume. Implică un parteneriat de 2,8 milioane de dolari între grupul de conservare Predator Free Rakiura și Manaaki Whenua-Landcare Research, un institut de cercetare al Coroanei.

Ce animale vrea Noua Zeelandă să elimine în următorii ani?

Insula Rakiura, caracterizată de peisaje colinare cu păduri dense, găzduiește o bogată diversitate de floră și faună. A fost amenințată de o creștere semnificativă a speciilor invazive.

Cum ar fi pisicile, șobolanii și oposumii cu coadă de perie. Scopul programului de eradicare este de a proteja speciile indigene vulnerabile de pe insulă și de a restaura echilibrul ecologic.

Dean Whaanga, copreședintele Te Puka Rakiura Trust, care face parte din grupul Predator Free Rakiura, a subliniat importanța acestui proiect.

Și a declarat că Insula Rakiura se află într-o stare de tristețe. Dar este menită să-și recâștige gloria atunci când speciile indigene revin în număr mare.

Rezultatele obținute vor servi drept model

Proiectul se va desfășura după cercetări intensive menite să înțeleagă mai bine modul în care prădătorii se răspândesc și cum pot fi gestionați eficient.

Rezultatele obținute vor servi drept model. Vor ajuta la pregătirea unor proiecte similare în întreaga țară.

Deși Noua Zeelandă a derulat în trecut programe de eliminare a prădătorilor. Inclusiv un program național cu obiectivul de a elimina prădătorii până în 2050. Un proiect de asemenea amploare și complexitate nu a mai fost încercat până acum.

Acest proiect urmărește să creeze un precedent important pentru eliminarea prădătorilor în întreaga țară, conform alephnews.ro.