Sari la conținut
Home » Ce animal ar putea concura la titulatura de cel mai prieten al omului! Răspunsul o să vă lase cu gura cascată

Ce animal ar putea concura la titulatura de cel mai prieten al omului! Răspunsul o să vă lase cu gura cascată

observatornews.ro

Ne-am tot obișnuit să afirmăm despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Nimic de obiectat, patrupezii și-au câștigat statutul. Aceștia sunt loiali prin natura lor, fie ca sunt utilizați în servicii de recunoaștere, servicii de asistență și așa mai departe.

Dar sunt unii proprietari de animăluțe susțin că nu doar cățelusii sunt capabili de a oferi afectiune infinită. Haideți să vedem despre ce este vorba.  

Au câinii contracandiat la titlul de cel mai bun prieten al omului?

Fără niciun fel de dubiu, câinii sunt recunoscuți pentru calitățile lor, însă sunt anumite studii care indică faptul că cei mai buni prieteni ai omului au concurență serioasă. De exemplu, porcii manifestă la fel de multă afecțiune față de stăpânii lor. 

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Eotvos Lorand din Ungaria a descoperit faptul că porcii interacționează cu stăpânii lor la fel de de des cum o fac și câinii. Cele două animale au fost puse față în față pentru a monitoriza comportamentul atunci când mamiferele au de rezolvat o situație.

Primul experiment a constat în deschiderea unei cutii în care se afla hrană pentru animale. Pentru început nivelul de dificultate a fost unul scăzut însă, pe finalul experimentului cutia era închisă de-a binelea. Surprinzător, câinii își îndreptau privirea spre stăpân în speranța că vor obține ajutor. Porcii, pe de altă parte, se straduiau să le deschidă cu propriile forțe. 

Porcii mai perseverenți decât câinii

”Porcii erau mai perseverenţi în încercarea de a rezolva sarcina ce le-a fost dată, lucru care poate să le reflecte predispoziţia de a rezolva singuri problemele”, a precizat unul dintre autorii studiului.

Nu este pentru prima oară când cercetătorii maghiari au studiat felul în care se comportă porcii. Acest tip de experiment s-a derulat ți în urmă cu șase ani în 2017. Motivul pentru care aceste cercetări devin mai dese constă în faptul că din ce în ce mai mulți oamenii preferă porcii ca animal de companie, în detrimentul câinilor.

Ce-i drept că nu este un animal de companie foarte des întâlni, cel puțin nu la noi în România, dar cei care dețin un exemplar sunt extrem de încântați, deoarece porcii sunt extrem de inteligenți, drăgăstoși și unde mai pui că nici măcar nu provoacă alergii.