Prințul William a lansat un apel Chinei sa boicoteze fildesul si alte produse derivate de la animalele salbatice, foarte pretuite in medicina traditionala chineza sau ca trofee, relateaza, potrivit Agerpres, AFP.

https://www.youtube.com/watch?v=oK1g3xyF324

In ajunul vizitei de stat de patru zile in Marea Britanie a presedintelui chinez, Xi Jinping, care incepe astazi, printul William a inregistrat un mesaj pentru a fi difuzat de popularul show chinez de televiziune „Let’s talk”.

China este cea mai mare consumatoare de fildes din lume, a carui comercializare ameninta ultimele populatii de elefanti si de rinoceri din Africa.

William, care ocupa locul al doilea la succesiunea tronului Marii Britanii, s-a asociat campaniei impotriva comertului cu fildes alaturi de fosta vedeta chineza de baschet Yao Ming si de fotbalistul David Beckham.

„Xiexie. Hen gaoxing he ni jianmian” – (Multumesc, incantat sa va intalnesc), spune printul, in chineza, la inceputul inregistrarii.

„Sunt absolut convins ca Beijingul poate deveni liderul mondial in protejarea vietii salbatice”, mai adauga William, nu inainte de a reaminti ca, propriii stramosi au colectionat astfel de trofee, dar ca amenintarile de extinctie a speciilor obliga la schimbarea traditiilor.