De 297 Vizualizari

Ce a cerut Chinei, printulul William?

Amenintarile de extinctie a speciilor obliga la schimbarea traditiilor!

 

Prințul William a lansat un apel Chinei sa boicoteze fildesul si alte produse derivate de la animalele salbatice, foarte pretuite in medicina traditionala chineza sau ca trofee, relateaza, potrivit Agerpres, AFP.

In ajunul vizitei de stat de patru zile in Marea Britanie a presedintelui chinez, Xi Jinping, care incepe astazi, printul William a inregistrat un mesaj pentru a fi difuzat de popularul show chinez de televiziune „Let’s talk”.

China este cea mai mare consumatoare de fildes din lume, a carui comercializare ameninta ultimele populatii de elefanti si de rinoceri din Africa.

William, care ocupa locul al doilea la succesiunea tronului Marii Britanii, s-a asociat campaniei impotriva comertului cu fildes alaturi de fosta vedeta chineza de baschet Yao Ming si de fotbalistul David Beckham.

„Xiexie. Hen gaoxing he ni jianmian” – (Multumesc, incantat sa va intalnesc), spune printul, in chineza, la inceputul inregistrarii.

„Sunt absolut convins ca Beijingul poate deveni liderul mondial in protejarea vietii salbatice”, mai adauga William, nu inainte de a reaminti ca, propriii stramosi au colectionat astfel de trofee, dar ca amenintarile de extinctie a speciilor obliga la schimbarea traditiilor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X