Sari la conținut
Home » Caz șocant în comuna Odobești! Un cal epuizat căzut într-un șanț a fost bătut până la moarte

Caz șocant în comuna Odobești! Un cal epuizat căzut într-un șanț a fost bătut până la moarte

  • de

Caz șocant în comuna Odobești! Un cal epuizat căzut într-un șanț a fost bătut până la moarte.

Animalul epuizat nu s-a mai putut ridica!

Doi bărbați sunt acuzați că au schingiuit un cal până la moarte, în comuna Odobești, județul Bacău. Se pare că animalul nu s-a mai putut ridica, iar proprietarul împreună cu un bărbat l-au lovit cu biciul până când a murit. În momentul de față cei doi bărbați sunt reținuți.

Potrivit jurnaldebacau.ro, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul pentru Protecția Animalelor au  fost sesizați de către un bărbat din comuna Odobeşti cu privire la faptul că un localnic, de 53 de ani, ar fi omorât un cal în șanțul de lângă drumul comunal.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru comiterea infracțiunilor de rănirea și uciderea animalelor cu intenție și fără drept.

Caz șocant în comuna Odobești

„Poliţiştii au stabilit că în dimineața zilei de 11 iunie a.c., un bărbat de 33 de ani, din comuna Odobeşti ar fi împrumutat, de la un localnic, o căruță trasă de un cal pentru a se deplasa la o moară din comună. La un moment dat, calul nu ar mai fi putut să tragă căruța şi a căzut într-un șanț de pe marginea drumului comunal. Bărbatul a lovit calul cu biciul pentru a se ridica, însă văzând că nu reuşeşte, a solicitat sprijin proprietarului animalului, precizează comunicatul IPJ Bacău. După mai multe încercări de a ridica animalul de jos, proprietarul i-a aplicat calului său lovitura fatală. La data de 14 iunie a.c., poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, de 33 şi 53 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor şi uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, se arată în comunicatul Poliției.