Sari la conținut
Home » Cauzele rănilor la coadă la pisici. Problemele mâței tale

Cauzele rănilor la coadă la pisici. Problemele mâței tale

Pisica cu ghetuțe albe; sursă foto FAQcats.com

Cauzele rănilor la coadă la pisici.  Pisicile sunt animale de companie aventuroase și curioase. Din nefericire, curiozitatea lor le poate cauza uneori răniri. Rănile la coadă la pisici sunt un eveniment comun și pe care îl văd în mod regulat ca veterinar.

Pisicile, în special cele care au acces în aer liber, se pot răni cu ușurință la extremități, cum ar fi coada și membrele.

Coada pisicilor este o structură importantă, iar rănirea ei poate fi foarte gravă. Acest lucru este și mai grav dacă nervii sunt afectați.

Cauzele rănilor la coadă la pisici

Rănile la coadă sunt mai frecvente la pisicile care au acces în aer liber. Acest lucru se întâmplă deoarece riscul de rănire de la alte pisici, câini, mașini și mediul înconjurător este mult mai mare.

Cauzele comune ale rănilor la coadă la pisici includ:

Abraziuni și tăieturi

La fel ca orice altă parte a corpului pisicii, coada lor poate suferi tăieturi sau lacerații. Deoarece cozile pisicilor sunt destul de lungi și agile, ele sunt mai expuse la lucrurile ascuțite de pe jos.

Tăieturile sau lacerațiile pot fi greu de văzut cu blana pisicii. Însă, probabil că va fi prezent sânge sau umflături.

Rănirea provocată de o bătaie între pisici

Luptele teritoriale sunt frecvente la pisici. Așadar, din păcate, mușcăturile și zgârieturile de pe coadă sunt mult prea frecvente.

Rănile provocate de mușcături pe coadă apar, de obicei, atunci când o pisică încearcă să fugă de cealaltă pisică. Acestea pot fi extrem de dureroase și sensibile la atingere, iar pisica dvs. va reacționa probabil rău atunci când le veți examina.

Urmele de mușcături pot fi vizibile și probabil că vor exista unele umflături, roșeață și secreții în jurul rănilor.

Abcesul

Mușcăturile sau rănile de pe coadă pot forma un abces, care este o pungă mare de puroi din cauza unei infecții.

Acest lucru apare, de obicei, după o mușcătură de la o altă pisică, dar poate apărea și în cazul mușcăturilor de câini, alte animale sau insecte.

Abcesele formează umflături mari care în cele din urmă se sparg și se drenează și sunt foarte dureroase.

Fractura/dislocarea cozii

O pisică cu coada lungă
O pisică cu coada lungă care stă pe parchet

Pisicilor le place să se aventureze în aer liber: se cațără pe pereți și își explorează mediul înconjurător.

Din păcate, uneori, acest lucru poate duce la blocarea cozii lor în uși/ garduri sau la lovirea de către o mașină. Acest lucru poate duce la o fractură de coadă/coadă ruptă sau la dislocarea unuia sau mai multor oase din coadă.

Pisicile cu fractură/dislocare vor fi foarte dureroase în jurul cozii, este posibil să nu-și miște coada sau să fie îndoită în unghi.

Alergiile cutanate

Excesul de toaletare și autotraumatizarea pot provoca leziuni semnificative pielii unei pisici, inclusiv pe și în jurul cozii.

Alergiile (la purici, alimentare și de mediu) sunt foarte frecvente la prietenii noștri felini. Pisicile pot fi afectate oriunde pe corp, chiar și pe coadă.

Alergiile se pot prezenta sub formă de cruste sau leziuni cutanate pe coada lor, cu sau fără căderea părului. Adesea, acestea au o infecție secundară a pielii. Pisicile se pot îngriji excesiv de mult pe coadă, deoarece sunt atât de dureroase și mâncărime. Pot avea, de asemenea, leziuni ale pielii pe alte părți ale corpului lor.

Sindromul hiperesteziei feline

Acest sindrom apare atunci când pisicile au o sensibilitate extremă la piele, de obicei la pielea din partea inferioară a spatelui și a cozii, potrivit cats.

Le poate face să își muște pielea și chiar să își mutileze coada. Dacă observați că pisica dumneavoastră își zvâcnește pielea, vocalizează sau își provoacă singură răni, este posibil să aibă această afecțiune.