Sari la conținut
Home » Câți câini maidanezi se află în România?

Câți câini maidanezi se află în România?

Peste 500 de animale fără casă au fost capturate în capitală!

Câți câini maidanezi se află în România? Câinii maidanezi din România au devenit subiectul principal la un post TV important din Germania.  Jurnaliștii germani au subliniat suferința câinilor fără stăpân din România și au argumentat că uciderea lor nu reprezintă o soluție.

Ei au încurajat, în schimb, adopția acestor câini maidanezi din România, evidențiind că există multe motive pentru a opta pentru adopție în loc de cumpărare.

Câți câini maidanezi se află în România?

Au subliniat că acești câini necesită timp și răbdare, deoarece nu sunt obișnuiți să socializeze cu oamenii sau să asculte comenzile de bază.

Jurnaliștii de la Das Erste au menționat și biobaza de la Smeura din județul Argeș, cea mai mare din lume, unde peste 3.500 de câini sunt tratați în condiții excelente, cu finanțare în principal din partea fundațiilor din Germania.

În materialul lor despre câinii fără stăpân din România, postul TV german a subliniat și problema politică a câinilor maidanezi în țara noastră.

Au menționat că în București există zeci de mii de astfel de câini

Au menționat că în București există zeci de mii de astfel de câini și că, pentru a gestiona situația, Parlamentul a aprobat ca animalele găsite pe străzi să fie ucise. Doar dacă proprietarul nu este identificat în două săptămâni. Hingherii primesc, de asemenea, bonusuri pentru fiecare câine capturat.

Această problemă este des întâlnită și în alte țări. Dar ce se va întâmpla cu toți acești câini fără stăpân? Conform Das Erste, în România există aproximativ 600.000 de câini maidanezi și aproximativ 170 de adăposturi pentru animale. Postul german a mai menționat și alte subiecte sensibile din România, inclusiv condițiile precare de muncă ale lucrătorilor nepalezi.

Acești lucrători sunt expuși unor condiții precare, cu programe de lucru nedefinite. Contracte cu zero ore și un statut fals de liber profesionist, fără beneficii precum concediu medical, conform playtech.ro.