Sari la conținut
Home » Câți ani are cea mai bătrână gorilă din lume?

Câți ani are cea mai bătrână gorilă din lume?

Câți ani are cea mai bătrână gorilă din lume

Câți ani are cea mai bătrână gorilă din lume? Fatou, gorila considerată a fi cea mai în vârstă din lume, a sărbătorit recent împlinirea a 65 de ani. Conform anunțului făcut de Grădina Zoologică din Berlin, citată de CNN.

Echipa zoo-ului a organizat un tort aniversar tradițional pentru Fatou, marcând evenimentul cu o postare pe Instagram în care au subliniat importanța acestei zile speciale pentru ea.

Câți ani are cea mai bătrână gorilă din lume?

Fatou a devenit rezidentă la Grădina Zoologică din Berlin în 1959, într-o manieră neobișnuită. Inițial, tânăra gorilă a fost utilizată de către un marinar pentru a achita nota de plată la o tavernă din Marsilia, Franța.

Ulterior, a fost transportată prin Europa și, în cele din urmă, a fost achiziționată de către grădina zoologică germană. Se estimează că în momentul sosirii sale la Berlin avea doar doi ani.

Fotografiile publicate pe Instagram arată momentul în care Fatou savurează un tort special decorat cu fructe, evidențiind cifra 65. Evenimentul a stârnit un interes deosebit.

Gorila a intrat în Cartea Recordurilor în 2019, devenind „cea mai în vârstă gorilă vie în captivitate” după decesul gorilei Trudy, născută în 1956.

Cea mai bătrână gorila
Cea mai bătrână gorila

Fatou a depășit această estimare, continuând să aducă bucurie și fascinație în rândul vizitatorilor grădinii zoologice

A intrat în cartea recordurilor! Fatou este remarcabilă și prin faptul că este una dintre puținele animale din Grădina Zoologică din Berlin care s-au născut în sălbăticie. Conform comunicatului de presă emis de zoo.

Acest fapt adaugă o notă deosebită la povestea ei de viață și subliniază reziliența și longevitatea sa.

Conform informațiilor Guinness World Records, gorilele captive trăiesc, în mod obișnuit, până la vârsta de 50 de ani.

Însă, Fatou a depășit această estimare, continuând să aducă bucurie și fascinație în rândul vizitatorilor grădinii zoologice, oferindu-le oportunitatea de a celebra împreună cu ea momentul sărbătorit al aniversării sale, conform digi24.ro.