Sari la conținut
Home » Cățel ajuns la urgențe după ce a consumat alcool!

Cățel ajuns la urgențe după ce a consumat alcool!

Cățel ajuns la urgențe după ce a consumat alcool!

Cățel ajuns la urgențe după ce a consumat alcool! Un simpatic cățel din Statele Unite a avut parte de o experiență neobișnuită și puțin amuzantă, picând, la propriu, testul de alcoolemie.

Povestea a început atunci când stăpâna sa l-a găsit într-o stare mai puțin obișnuită acasă, după ce micul patruped a decis să experimenteze cu băuturile alcoolice.

Cățel ajuns la urgențe după ce a consumat alcool!

Îngrijorată de comportamentul neașteptat al cățelului său, femeia nu a stat pe gânduri și l-a dus imediat la veterinar. Acolo, medicul a intervenit rapid pentru a evalua situația și a acorda câinelui îngrijirile necesare.

Cu o perfuzie și o noapte sub observație. Cățelul a avut parte de îngrijiri atente, iar dimineața s-a simțit suficient de bine pentru a fi externat.

Stăpâna cățelului a relatat întreaga întâmplare, subliniind că micul patruped nu a suferit de mahmureală, spre norocul său.

Motivul aventurii sale neobișnuite a fost o incursiune în bucătărie, unde cățelul s-a aventurat pe blat și a răsturnat două sticle de băuturi alcoolice, savurând din conținutul lor.

Această întâmplare adorabilă, dar cu potențial periculos, a servit drept memento pentru ceilalți posesori de animale de companie.

Cantități mici pot provoca simptome precum vărsături, diaree, coordonare deficitară

Stăpâna cățelului a avertizat cu blândețe despre necesitatea de a ține departe animalele de tentațiile periculoase. Precum băuturile alcoolice, și a subliniat importanța vigilenței în prevenirea unor astfel de situații.

Astfel, povestea amuzantă a cățelului din SUA care a picat „testul de alcoolemie” a adus și un îndemn serios pentru toți iubitorii de animale: să creeze un mediu sigur și sănătos pentru companionii lor necuvântători, protejându-i de potențiale pericole casnice.

Alcoolul este toxic pentru câini. Sistemul lor digestiv și metabolic nu procesează alcoolul la fel ca al nostru.

Cantități mici pot provoca simptome precum vărsături, diaree, coordonare deficitară și stări de confuzie. În cazuri mai grave, consumul de alcool poate duce la afectarea organelor și chiar la deces, conform stirileprotv.ro.