Sari la conținut
Home » Câte gheare au pisicile?

Câte gheare au pisicile?

Cât de mult iubesc pisicile soare?

Câte gheare au pisicile? Cu toate acestea, dacă ai explora această chestiune, ai constata că pisica ta dispune de 18 gheare, o cifră surprinzătoare atunci când le examinezi pe fiecare lăbuță în parte.

Astfel, cum a ajuns pisica ta să aibă 18 gheare și există o posibilitate ca unele pisici să aibă și mai multe?

Câte gheare au pisicile?

Răspundem la aceste întrebări înainte de a explora motivele pentru care nu este recomandat să scoți ghearele unei pisici chirurgical.

Deci, cum ajunge o pisică să aibă patru labe și 18 gheare? Explicația este simplă: ambele labe din față au câte cinci gheare, în timp ce cele din spate au patru.

Motivul pentru care pisicile au mai puține gheare pe labele din spate rămâne necunoscut, dar se pare logic că acestea au o protecție mai mare pe labele din față.

Acestea sunt folosite preponderent în activități precum vânătoarea și autoapărarea. Preferând să își folosească labele din față în detrimentul celor din spate.

Există pisici care dispun de șase gheare pe o labă?

Desigur, în timp ce aproape toate pisicile au cinci gheare pe labele din față și patru pe cele din spate, există unele excepții.

Anumite pisici manifestă anomalii genetice care le permit să aibă o gheară în plus la fiecare picior. Aceste pisici sunt cunoscute sub numele de polidactile.

Orice rasă de pisică poate avea individ polidactil, dar este o caracteristică destul de rară. Deoarece gena asociată este recesivă. În zilele noastre, multe pisici polidactile sunt rezultatul împerecherii intenționate a două pisici polidactile.

Cu toate acestea, nu există nicio garanție că fiecare pisoi al unei astfel de împerecheri va moșteni degete și gheare în plus.

Deși aspectul lăbuțelor lor poate părea neobișnuit, pisicile polidactile nu prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea lor.

Cu excepția unui aspect major: degetele de la picioare suplimentare pot crește uneori în unghiuri neobișnuite. Ceea ce poate provoca probleme atât la nivelul piciorului, cât și al ghearelor, necesitând, în cazuri severe, asistență medicală, conform freepets.ro.