Sari la conținut
Home » Cât de esențiale sunt MINERALELE în buna funcționare a organismului la puiul de câine

Cât de esențiale sunt MINERALELE în buna funcționare a organismului la puiul de câine

Cât de esențiale sunt MINERALELE în buna funcționare a organismului la puiul de câine!

La fel ca și bebelușii, puii de câine au nevoie de minerale pentru o dezvoltare amonioasă. Oasele puiului de câine cresc foarte rapid în perioada de creștere și au nevoie de Calciu pentru a se dezvolta normal.

Calciul Citrat contine 20 % calciu elementar . Avantajul acestui tip de Calciu este absorbția lenta și faptul că absorbția nu este legata de aciditatea gastrica . Administrarea poate fi făcuta în orice perioada a zilei nefiind condiționată de mesele câinelui .

Pe lângă importanța în dezvoltarea osoasă , calciul este de asemenea important pentru dezvoltarea și funcționarea optima a celulelor nervoase și musculare.

Reglarea batailor inimii este legată de cantitatea de calciu existentă în organismul câinelui. În plus cantitatea suficientă de calciu în organism reglează presiunea arterială. Cantitatea optima de calciu in organismul cainelui permit musculaturii acestuia sa raspundă la comenzile date de către sistemul nervos .

Un alt rol notabil este implicarea calciului în procesul de coagulare al sangelui. Calciul activează de asemenea diferite tipuri de enzime. Răspunsul celular este de asemenea determinat de calciu în timpul schimbărilor homonale.

Unghiile, pielea și parul câinelui sunt de asemenea influențate de nivelul calciului din organism. Sistemul imunitar este mult mai puternic si mai capabil sa lupte cu factorii nocivi externi atunci când calciul este la nivel optim în organismul câinelui .

Dezvoltarea creierului si activitatea cerebrala sunt dependente de calciu

Sistemul nervos central al câinelui funcționează optim cu ajutorul calciului . Calciul Citrat este disponibil în magazine de specialitate sub diferite tipuri ( pudra, comprimate). Administrarea Citratului de Calciu trebuie făcuta la recomandarea și sub îndrumarea unui medic veterinar. Cantitatea de calciu citrat care trebuie administrata este legata de greutatea cainelui, potrivit sara-dog.ro.