Cât de bună este o dietă vegetariană pentru câinele sau pisica mea? Mulți iubitori de animale vegetarieni sunt de părere că animalele lor de companie nu trebuie sa sufere pentru nevoile lor și, mai ales, nu trebuie sa fie crescute pentru consumul uman, potrivit greenvetcare.ro.

Deși ideea de a avea un câine vegetarian sau vegan este încă o temă controversată și motiv de îngrijorare pentru mulți, s-a demonstrat că un câine poate fi sănătos sau chiar mai sănătos și dacă nu consumă carne.

Deja pe piață există multe branduri de hrană vegetariană din care să alegeți, branduri care s-au conformat cu standardele de nutriție și care oferă o mâncare sănătoasă și sigură animalelor noastre.

Susținătorii veganismului sigur vor fi de acord cu această opțiune, așa că puteți încerca o dietă vegetariană și pentru câinele dumneavoastră.

Dar, înainte de a vă trece câinele pe o dietă fără carne, este foarte important să vă consultați cu un medic veterinar sau un nutriționist pentru animale.

Este bună o dietă vegetariană pentru animalul meu de companie?

Părerile sunt împărțite. Mulți spun că un câine nu este compatibil cu o dietă vegetariană, iar alții susțin că un câine poate duce o viață sănătoasă fără să consume carne.

Specialiștii veterinari au pus această controversă la microscop și au analizat dacă este într-adevăr sănătos sau nu pentru un câine să trăiască după o dietă vegetariană.

De ce să aleg o dietă vegetariană pentru animalul meu

  1. Știm cu toții că, de multe ori, hormonii de creștere sau antibiotice ce au fost administrate animalelor crescute pentru consum ajung în carnea din farfuria noastră. Nici mâncarea pentru câini nu face excepție. Aceasta poate conține pe lângă acești hormoni și coloranți sau aditivi alimentari. O dietă vegetariană, cu legume, nu va avea așa ceva, mai ales dacă o și pregătiți dumneavoastră în casă;
  • Mâncare fără carne pentru câini și pisici se găsește deja pe piață, în magazine de specialitate sau pe internet. Este comercializată de diferite firme, deci aveți de unde alege. Aceasta reprezintă o soluție comodă dacă nu vrei să stai să-i gătești tu câinelui tău. Aveți totuși în vedere că nu toate mărcile de mâncare au aceeași calitate, deci studiați-le un pic înainte de a le cumpăra;
  • Poți să pregătești tu mâncare vegană, folosind produse integrale precum cartofi dulci, linte, morcovi, orez și alte legume pe placul câinilor;
  • Câinii își pot lua proteine și din alte surse, nu doar din carne, de exemplu din ouă și din produse lactate. Aceste diete cu astfel de surse proteice sunt mai sigure decât dietele bazate doar pe proteine din plante;
  • Mâncarea fără carne poate fi folosită pentru a ajuta în cazuri în care un câine suferă de alergii sau în diverse probleme de sănătate ale câinilor.
Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da