Sari la conținut
Home » Care sunt cauzele stomacului sensibil al cățelului tău

Care sunt cauzele stomacului sensibil al cățelului tău

Înainte de a începe să cauți cea mai potrivită hrană în cazul stomacului sensibil al cățelului tău trebuie să afli care este cauza pentru care patrupedul are această sensibilitate. Unii câini, la fel ca unii oameni, prezintă sensibilități la anumite ingrediente alimentare.

Pentru anumiți câini, un stomac sensibil ar putea fi un semn al unei probleme mai grave. Faceți o programare la medicul veterinar pentru a vă examina câinele și, totodată, cereți-i părerea cu privire la alimentația prietenului blănos.

Ce cauzează stomacul sensibil la câini?

Odată ce ați exclus afecțiuni grave, cum ar fi cancerul de stomac, este timpul să examinați celelalte cauze posibile ale stomacului sensibil al cățelului tău. Există o mare varietate de alimente pe care anumiți câini au probleme în a le tolera.

Alți câini sunt sensibili la anumite proteine. O altă posibilitate este ca dieta câinelui dumneavoastră să fie lipsită de ceva, cum ar fi suficiente fibre, vitamine și minerale, sau să conțină prea mult din ceva, cum ar fi grăsimi.

Cum să determinați dacă câinele dumneavoastră are un stomac sensibil

Termenul „stomac sensibil” este de obicei folosit pentru a descrie o ușoară tulburare intestinală la câini.

Simptomele stomacului sensibil la câini:

Vărsături ocazionale

Scaune moi

Flatulență

Câinele dumneavoastră poate avea unul sau toate aceste simptome, dar dacă vreunul dintre simptome este sever, atunci trebuie să vă adresați imediat medicului veterinar. Vărsăturile și diareea sunt semne ale multor boli grave și chiar și flatulența poate fi un semn al unei boli sau afecțiuni care necesită asistență veterinară.

Eliminați mâncarea în plus din alimentația câinelui 

Nu toți câinii au stomacuri de oțel care pot tolera aproape orice. Unii câini, la fel ca unii oameni, suferă de stomacuri sensibile care sunt ușor de iritat sau supărat.

Acest lucru poate fi o provocare pentru stăpânii care se străduiesc să găsească o modalitate de a-și face câinii să se simtă mai confortabil la masă. O posibilă cauză a stomacului sensibil al câinelui dumneavoastră este hrana acestuia.

Uneori, găsirea celor mai bune alimente pentru câini cu stomacuri sensibile poate ajuta la reducerea simptomelor și îi poate readuce tractul gastro-intestinal pe drumul cel bun.

Este ușor să afli dacă mâncarea câinelui tău este problema, deși ar putea necesita puțină voință din partea ta. Începeți prin a elimina orice alimente suplimentare din dieta sa.

Acest lucru include resturile de mancare, recompensele și orice altceva pe care câinele dumneavoastră s-ar putea bucura să ronțăie pe parcursul zilei.

Ar trebui să verificați, de asemenea, dacă câinele dumneavoastră se strecoară în gunoi sau în orice altă zonă interzisă de lucruri care îmbolnăvesc câinii.

Acest lucru nu numai că îi va ajuta stomacul, dar l-ar putea salva și de la o vizită la camera de urgență veterinară. Dacă stomacul câinelui dvs. este în continuare deranjat după câteva zile fără recompense și resturi și sunteți sigur că nu se bagă în coșul de gunoi în timp ce sunteți plecat, atunci este timpul să examinați alimentele în sine.

Ingrediente din hrana pentru câini care îi pot deranja stomacul

Fiecare câine este un pic diferit. Unii câini digeră tot ce intră în stomacul lor fără probleme, inclusiv role întregi de hârtie igienică. Alții resimt disconfort de la cea mai ușoară schimbare în dieta lor.

Există câteva aspecte ale nutriției câinilor pe care ar trebui să le cunoașteți și care vă pot ajuta să găsiți cea mai bună hrană pentru câinii cu stomacuri sensibile.

Care pot fi cauzele?

Sursa de proteine;

Sursa de fibre;

Conținutul de grăsimi;

Conținutul inadecvat de vitamine și minerale;

Calitatea ingredientelor.