Sari la conținut
Home » Care este rolul marsupiului? Mecanismul caracteristic al cangurilor

Care este rolul marsupiului? Mecanismul caracteristic al cangurilor

arq.ro

Care este rolul marsupiului? Termenul de cangur cuprinde, de fapt, diferite specii din subfamilia Marsupial, care, evident, au în comun caracteristici semnificative. Cangurul roșu se remarcă între toate aceste specii deoarece este cel mai mare marsupial existent în prezent.

Masculii măsoara 1,5 metri (4’11”) în înălțime și înregistrează o greutate corporală de 85 de kilograme (190 de lire).

Diferitele specii de cangur trăiesc în Oceania și au devenit cele mai reprezentative animale din Australia. Se remarcă prin picioarele posterioare puternice și coada lungă și musculoasă.

Acestea le permit să se deplaseze cu serii de salturi spectaculoase.

Ce este marsupiul?

Un cangur, sursă foto: bbcearth.com;
Un cangur care stă cu puiul său în marsupiu

Marsupium este denumirea științifică a ceea ce se numește în mod obișnuit punga cangurului. Punga este atât de importantă pentru dezvoltarea speciei, încât este sursa numelui întregii familii.

Este un pliu de piele care se găsește exclusiv la femele. Acesta le acoperă sânii, formând astfel o pungă epidermică care îndeplinește rolul de incubator.

Prin urmare, marsupiul este o duplicare a pielii care se găsește pe peretele ventral exterior, care este strâns asociată cu supraviețuirea și creșterea puilor de cangur – numiți joeys – după cum veți vedea mai jos.

Care este rolul pungii cangurului?

Femelele marsupiale își nasc puii când aceștia sunt încă practic în stare embrionară. Aceasta este aproximativ între 31 și 36 de zile de gestație.

Puiul de cangur posedă doar brațe dezvoltate, motiv pentru care se poate târî singur din vagin în marsupiu.

Puii de cangur vor rămâne în pungă timp de aproximativ 8 luni, ca într-un incubator, dar chiar și după aceea se vor întoarce ocazional în marsupiu pentru încă 6 luni pentru a se hrăni, potrivit animalwised.

Funcțiile pungii cangurului pot fi definite după cum urmează:

  • Acționează ca un incubator și permite dezvoltarea completă a corpului bebelușului.
  • Permite mamei să își alăpteze copilul.
  • Chiar și după ce puii s-au dezvoltat corespunzător, mamele îi poartă în continuare în pungă pentru a-i apăra de amenințarea diferiților prădători.