Sari la conținut
Home » Caracteristicile câinelui Pekinez!

Caracteristicile câinelui Pekinez!

Ce poți să te joci cu cățelul de apartament?

Caracteristicile câinelui Pekinez! Pechinezii sunt câini mici, dar cu o personalitate curajoasă și prietenoasă. Originari din China și cunoscuți de peste 4000 de ani.

Acești câini au fost adesea rezervați pentru clasele conducătoare și au fost chiar legendari că au fost creați de Buddha, micșorând un leu într-un câine mic.

Caracteristicile câinelui Pekinez!

Rasa a ajuns în Europa în 1860, când ofițeri englezi i-au dăruit reginei Victoriei, iar de atunci au devenit animale de companie populare în întreaga lume.

Un Pechinez are o construcție bine proporționată, cu un cap mare, ochi mari și rotunzi care scot în evidență expresia sa adorabilă.

Blana lor poate avea diverse culori și este adesea descrisă ca o „coamă” bogată care se întinde dincolo de umeri, motiv pentru care mai sunt numiți și „Câinii Leu”.

Personalitatea lor este inteligentă, curajoasă și plină de energie, iar devotamentul față de stăpân este notabil.

Cu toate acestea, Pechinezii pot fi încăpățânați, mai ales în fața străinilor, și pot deveni răutăcioși dacă sunt treziți din somn sau deranjați în timpul ritualurilor lor. Cu copiii și persoanele cunoscute, sunt prietenoși și iubitori.

Îngrijirea unui Pechinez necesită atenție specială acordată blănii lor lungi. Aceasta trebuie periată regulat pentru a evita încâlcirea în zonele precum abdomenul, picioarele și articulațiile. De asemenea, este important să li se acorde băi regulate.

Cutele feței, urechile și părul excesiv dintre pernuțele de la picioare necesită de asemenea atenție și îngrijire. Pe timpul verii, blana poate fi tunsă mai scurt pentru a ușura întreținerea.

În concluzie, Pechinezii sunt nu doar câini de companie fermecători, ci și animale de casă cu o istorie bogată și o personalitate captivantă.

Dresajul ar trebui să fie o activitate regulată

Pechinezul, datorită inteligenței și ascultării sale, poate fi dresat cu ușurință, dar este esențial să fie tratat cu blândețe.

Deține o doză de încăpățânare și independență, pe care o poate evidenția în cazul în care nu este tratat cu respect.

Pentru a obține rezultate în dresaj. Este crucial să se adopte o abordare încurajatoare. Evită pedepsele și tonul dur.

Dresajul ar trebui să fie o activitate regulată, realizată cu răbdare și într-un mod pozitiv. În caz contrar, Pechinezul poate deveni rezervat și nu va răspunde eficient.

Deoarece are o capacitate rapidă de învățare, acest câine poate asimila repede comenzile și regulile dresajului canin.

Este important să începeți dresajul de la o vârstă fragedă pentru a îi familiariza cu regulile și comportamentele adecvate.

Astfel, când este dresat într-un mod iubitor și consecvent, Pechinezul va fi mândru să își arate stăpânului toate cunoștințele sale, conform libertatea.ro.