De 136988 Vizualizari

CAPUSA: Cand o scoti din pielea cainelui, sangele ei te infecteaza si pe tine!

MARE ATENTIE!

 

Specialistii site-ului Animalzoo.ro va dau o veste alarmantă de care trebuie NEAPARAT sa tineti cont: Atunci când extrageti o capusă din pielea câinelui, sângele parazitului ia contact cu pielea omului, riscand astfel ca atât câinele, cât şi persoana, să contacteze Babesioza şi sau Lyme– boli foarte grave ce afectează sistemul nervos, muscular şi organele interne, ducând rapid la deces !

 

Aşadar, iată cum se scoate în mod corect o căpuşă, fie că se află pe pielea ta sau pe cea a câinelui. În ambele cazuri, după intervenţia de extragere trebuie consultat un doctor.

 

– Evitaţi orice atingere bruscă, apăsată, care ar putea sparge sacul cu sânge al căpuşei.

– Nu lăsaţi animalul să se lingă sau să se scarpine.

Cum se scoate căpuşa în siguranţă:

 

ULEI. Se picură pe căpuşă puţin ulei de gătit. Ea va începe să se sufoce şi va căuta să fugă.

 

ACETONĂ. Înmoaie puţină vată în acetonă şi pune compresa peste parazit. Va ieşi singură.

 

BĂŢ DE CHIBRIT. Umezeşte un băţ de chibrit şi plimbă capul cu fosfor în jurul căpuşei. Mirosul este foarte atractiv pentru acest parazit şi va scoate capul din pielea animalului pentru a se apropia de fosfor.

 

Dezinfectarea zonei muşcate:

 

Se tamponează bine cu betadină sau iod.

 

Important! Trebuie mers la doctorul veterinar sau la medicul generalist pentru realizarea unor teste de sânge şi prescrierea unui tratament cu antibiotice.

Citeste azi, in suplimentul DOCTORUL ZILEI – distribuit gratuit impreuna cu ziarul Evenimentul Zilei, un articol amplu despre invazia capuselor! Aflati tot din DOCTORUL ZILEI cum puteti lupta impotriva acestor paraziti extrem de periculosi!

Intra in comunitatea noastra aici

9 Comentarii

 1. Ce specialisti sunteti voi? :)))
  Lyme se da doar daca sangele infestat intra in contact cu sangele omului nu prin piele

 2. Metoda batului de chibrit este un mit… Ar functiona daca pe chibrit ar exista fosfor. Tipul acesta de chibrituri nu se mai fabrica in Europa din cauza riscului de autoaprindere sau chiar de explozie (in cazul fosforului rosu). In prezent pe capătul băţului se află clorat de potasiu şi sulfura de stibiu (reţeta lui Bottcher), asa numitele „chibrituri de siguranta” (safety matches sau chibrituri suedeze). Pasta de pe cutie, e compusă, în general, dintr-un amestec de fosfor roşu, pulbere de sticla şi bioxid de mangan.

 3. Povesti de adormit copii!
  Am incercat tot ce i scris mai sus dar nici vorba!
  Tot metoda clasica de intors si tras inversul ceasului

 4. In cazul meu, de fapt al cainelui meu, a functionat cu ulei. Betisor de urechi inmuiat cu ulei si am badijonat zona din jurul capusei. In cca 10 min s-a desprins singura. Era aproape cat un bob de fasole. Poate am avut eu noroc de data asta cu mijloacele astea „babesti” dar sper sa fi scapat. Pana acum cainele meu (chow chow) a facut de 3 ori babesioza. Culmea este ca ii pun Frontline sau Advantix (prin rotatie) in fiecare luna!!!

 5. carolina spune:

  canele meu deja nu poate merge cu 2 picioare ….nu maninca..nu bea apa…are dureri de burta.veterinarul a spus ca este infectat de o capusa..ii pune picuratoare si vacine…sunt sanse ca il voi salva si va fi tot bine ?

 6. frontline pe draq sau restu ,orice ii dai ii dai degeaba ,numa sa ia bani degeaba ,hoti ca altii veterinarii pacii,nici dak ii dai pe draqu tot se prind capusele draqului

 7. Pisica mea,alapteaza puii de trei saptamini.I-am gasit o capusa si cu un tampon cu spirt,si cu o penseta am rezolvat.Stie cineva daca se poate deparazita,daca ea alapteaza?

 8. Georgiana spune:

  Cățelul meu, un Bichon Havanez de 9 luni a fost muscat de o căpușă. Acum după ce am scos capuşa a rămas în acel loc o galma de mărimea unei alune sau a unui bob de strugure. E normal sa aibă acea galma acolo? Se va vindeca de la sine sau trebuie sa consult un veterinar?
  Mulțumesc!

 9. Am rezolvat cu ulei.In 15 minute a iesit singura.

  Multumesc

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X