Sari la conținut
Home » Când pot puii de pisică să se despartă de mama lor?

Când pot puii de pisică să se despartă de mama lor?

Pisicile pot face astm? Pisicuța se uită mirată.

Când pot puii de pisică? Toți părinții știu că creșterea unei familii este o muncă grea. Același lucru este valabil și pentru mamele pisici. Între hrănirea și îngrijirea regulată a puilor lor, furnizarea unei surse constante de căldură și îmbrățișări, mamele pisici au o treabă grea când au grijă de puii nou-născuți.

Cu toate acestea, doar pentru că mama pisică este epuizată din cauza îngrijirii puilor ei, nu înseamnă că ar trebui să separi familia prea devreme.

La ce vârstă pot puii de pisică să se despartă de mama lor?

S-ar putea să ai prieteni și membri ai familiei care sunt nerăbdători să primească un pui de pisică. Ddar să-i separi de mama lor prea devreme poate avea consecințe pe termen lung.

Este o concepție greșită că puii de pisică pot fi separați de mama lor imediat ce termină de alăptat. Adică în jur de 8 săptămâni.

Puii de pisică ar trebui să rămână cu mama lor mai mult timp. Pentru a evita problemele comportamentale viitoare. Cum ar fi interacțiunile tensionate cu oamenii și alte animale. Puii de pisică ar trebui să rămână cu mama lor cel puțin până când au între 12 și 14 săptămâni.

Când pot puii de pisică: Ce se întâmplă dacă îi separi prea devreme?

Când pot puii de pisică: Pisicuță cu jucărie
Când pot puii de pisică: Pisicuță cu jucărie gata să alerge

Puii de pisică abandonați se pot dezvolta bine dacă sunt crescuți corect. Dar este în interesul lor să rămână cu mama lor cât mai mult posibil.

Laptele pisicii furnizează 100% din nutrienții de care au nevoie puii în creștere. Iar mamele își învață puii să se hrănească singuri în jurul vârstei de 8 săptămâni.

Dacă puii sunt separați de mama lor prea devreme, pot apărea probleme comportamentale. Iată câteva dificultăți care pot apărea:

Se pot dezvolta agresiv: Timpul petrecut cu mama și cu ceilalți frați nu este doar distracție. Puii care sunt separați de mama lor și de ceilalți frați prea devreme nu sunt socializați corespunzător.

Astfel încât nu învață cum să interacționeze corect cu alte pisici. Fără mama care să supravegheze puii în timpul joacei, aceștia pot mușca sau zgâria prea tare.

Se pot teme de alte pisici și oameni

În timp ce unii pui pot deveni agresivi când nu sunt socializați corespunzător, alții pot avea nevoie să fie scoși din cochilie. Aceștia ar putea crește timizi și speriați, ceea ce i-ar putea face să fie intimidati de alte pisici.

La fel ca și copiii umani, puii de pisică învață cum să interacționeze cu lumea din jur de la mamele lor. Va trebui să te asiguri că interacționezi frecvent cu mama pisică și cu puii ei. Ea învață puii că oamenii nu trebuie să fie temuți, îi va pregăti mai bine pentru noua lor casă.

Dacă puii nu sunt ținuți în brațe și nu se joacă în timpul acestui proces formativ, pot evita interacțiunea umană pe măsură ce cresc.

Pot elimina în afara litierelor: Puii de pisică învață cum să folosească litiera urmărindu-și mama cum o folosește. Dacă sunt luați de lângă ea prea devreme, vor fi mai puțin dispuși să învețe cum și unde trebuie să își facă nevoile.

Poți începe antrenamentul la litieră pentru puii de pisică în jur de 4 săptămâni. Ar trebui să poată folosi litiera cu succes până la 8 săptămâni.

Asigură-te că rămâi calm în timpul antrenamentului la litieră, deoarece pisicile răspund mai bine la recompensele pozitive decât la pedepse. În plus, pedepsirea unui pui de pisică poate să o facă să devină temătoare de oameni și nu va înțelege de ce este pedepsită în primul rând.

Când pot puii de pisică: Când se oprește alăptarea la pui?

Înțărcarea unui pui – procesul de trecere de la laptele mamei la hrana pentru puii de pisică – durează de obicei câteva săptămâni. Laptele mamei pisici începe natural să se scadă când puii ei au în jur de 8 săptămâni. Deși uneori mai durează două săptămâni suplimentare pentru a se opri complet. Până în acest punct, puii vor fi învățați să mănânce exclusiv hrana lor specială.

Ce să faci dacă găsești un pui de pisică fără stăpân

Deși descoperirea unei cuiburi de pui de pisică fără stăpân poate părea entuziasmantă, experții spun că ar trebui să fii precaut înainte de a lua puii.

Mama pisică probabil nu și-a abandonat cuibul. De fapt, ea este probabil în căutare de hrană. Dacă puii se află într-o locație sigură, ar trebui să cauți semne de pericol înainte de a acționa.

Dacă puii par să fie subnutriți sau se află într-o zonă cu trafic intens sau sunt vulnerabili în fața prădătorilor, asigură-te că ai ce îți trebuie pentru a avea grijă de ei înainte de a-i lua.

Cu toate acestea, dacă puii par să fie în stare bună de sănătate, specialiștii spun că ar trebui să-i lași în pace timp de 4 până la 6 ore. Astfel îi dai mamei pisică timp să se întoarcă la puii ei, susțin cei de la pawtracks.com.