Sari la conținut
Home » Câinilor le place să asculte muzică? Descoperiți preferințele patrupedului vostru

Câinilor le place să asculte muzică? Descoperiți preferințele patrupedului vostru

De ce este obligatoriu să îți vaccinezi câinele?

Câinilor le place să asculte muzică? Ați auzit probabil de CD-uri cu muzică și playlist-uri special concepute pentru bebeluși. Există chiar și piese prenatale, disponibile pentru viitoarele mame. Ei bine și câini au parte, mai nou de așa ceva.

O reclamă recentă de pe Spotify a prezentat o listă de piese muzicale alese special pentru câini. Conceptul nu este unul nou – în 2010, artista Laurie Anderson a susținut un concert doar pentru ei în Sydney, Australia.

Ulterior, ea și-a revizuit metoda. Și a atras mulțimi de câini în Times Square din New York, unde a susținut un concert care putea fi auzit doar de patrupezii blănoși. Stăpânii au trebuit să poarte perechi speciale de căști pentru a asculta.

Încercăm să ne păcălim singuri

Succesul a fost atât de mare încât a fost invitat să spectacolul într-un episod al emisiunii „The Late Show With Stephen Colbert”. Iar unii dini câinii invitați în audiență au părut să reacționeze extrem de pozitiv.

Criticii susțin însă că astfel s-ar putea, de fapt, să încercăm pur și simplu să ne antropomorfizăm animalele de companie. Adică să îi facem pe câini să simtă ca oamenii cântând muzică pentru ei.

Câinilor le place să asculte muzică… uneori

Un cățeluș care zâmbește
Un cățeluș care zâmbește în timp ce strănută

În urmă cu câțiva ani, psihologul Deborah Wells de la Universitatea Queens din Belfast a realizat un stidu în acest sens. Wells a examinat reacțiile câinilor la auzul muzicii pop moderne, a celei clasice și a heavy metalului în timp ce trăiau într-un adăpost. Psiholgul a descoperit că, de fapt, s-ar putea ca animalele să se bucure de muzică. În funcție de ce fel de gen muzical este.

De exemplu, câinii care ascultau muzică pop nu păreau să aibă niciun fel de reacție. Melodiile heavy-metal au provocat lătrat și agitație. Dar muzica clasică a părut să aibă un efect calmant.. „Muzica clasică, de poate ajuta la reducerea nivelului de stres. În timp ce heavy metalul poate favoriza ostilitatea, tristețea, tensiunea și oboseala”, a rezumat Wells, potrivit akc.org.

Prin urmare, dacă aveți încredere în cercetările lui Wells, puteți să compilați un playlist cu diverse lucrări clasice. Câinii voștri dacă gusturile vi se potrivesc sau nu.