De 1204 Vizualizari

Câinii maidanezi au ajuns animale de terapie

Căţeii salvaţi de pe străzi dau dovadă de iubire şi de o inteligenţă extraordinară: animalele luate din adăposturi sau salvate direct de pe stradă au fost antrenate de specialiştii fundaţiei Vier Pfoten, iar acum aduc bucurie copiilor cu dizabilităţi şi bătrânilor internaţi în cămine

 

Câinii selectaţi de experţii Vier Pfoten demonstrează o inteligenţă şi o adaptabilitate extraordinare, arată fundaţia, învăţând foarte rapid cum să se comporte cu copiii cu probleme.

Terapia alternativă oferită cu ajutorul lor are rezultate minunate, chiar şi atunci când nu mai există speranţă. Fie că micuţii au sindromul Down, retard, probleme locomotari, fie că au autism sau deficit de atenţie (ADHD), ei reuşesc să se conecteze la lumea exterioară sau să se concentreze mai uşor, arată Vier Pfoten.

Vier Pfoten derulează în Bucureşti, la centrul Sfântul Andrei din sectorul 6, proiectul „Câini pentru Oameni” încă din anul 2004. De atunci, peste 50 de copii au fost ajutaţi să se facă mai bine prin terapia alternativă cu ajutorul câinilor maidanezi. Din primăvara anului 2012, proiectul a fost extins la complexul pentru vârstnici „Floarea Roşie”, tot din sectorul 6.

În fiecare săptămână, cei trei câini şi psihologul proiectului aduc un strop de bucurie copiilor şi bătrânilor.

Căţelul Tibi are 10 ani şi lucrează încă de la începutul proiectului, ajutând peste 20 de copii. El a fost găsit pe stradă, într-o stare deplorabilă. După ce a fost îngrijit şi şi-a revenit, Tibi a fost selectat pentru acest program.

Tibi are acum grijă, printre alte cazuri, de băieţelul Nicu, care este instituţionalizat şi suferă de retard mediu. După 2 ani de prietenie cu căţelul Tibi, starea lui Nicu s-a îmbunătăţit vizibil: socializează mai bine, are grijă de căţel, îl mângâie, îi dă apă şi mâncare, povesteşte fundaţia Vier Pfoten.

Un alt căţel din programul de terapie este Tuca. Căţeluşa are 7 ani şi a fost adoptată de fundaţie dintr-un adăpost de câini maidanezi de la marginea Bucureştiului. Ea este „jucăuşa” grupului.

Cea mai nouă membră a echipei este Mulan, o căţeluşă găsită într-o pădure la marginea Bucureştiului. Unul dintre copiii cu care lucrează, Bogdan, visează deja să devină dresor de câini atunci când o să se facă mare.

Mulan, Tuca şi Tibi merg în fiecare miercuri şi vineri, alături de trainerii lor, la centrul pentru vârstnici Floarea Roşie, unde intră în saloane şi interacţionează cu bătrânii. Aceştia de abia aşteaptă să fie vizitaţi de cei trei căţei şi chiar le pun mâncare deoparte. Săptămâna aceasta ei au sărbătorit Ziua Internaţională a Vârstnicilor la centrul Florea Roşie, aducându-le bătrânilor, în afară de multă iubire, cadouri, baloane, flori, confetti, un tort imens şi dans pe muzică populară şi romanţe.

„Mulan, Tuca şi Tibi sunt foşti câini maidanezi, însă comportamentul lor este la fel de inteligent ca al unui câine cu pedigree. Ei au avut marea şansă să fie selectaţi în proiectul Dogs for People, însa zeci de mii de alţi câini inteligenţi şi dornici să ajute se pot găsi oriunde ar exista câini maidanezi”, spune Vier Pfoten.

sursa: rtv.net

1

2

3

4

 

Tags:

5 Comentarii

 1. Pozele astea nu sunt din Romania, sunt cel mai probabil din Germania, unde oamenii isi trateaza cainii mai bine decat copiii si se trezesc pe urma la batranete singuri, fara ajutorul nimanui, si se ataseaza cu disperare de oricine sau orice.

  Daca un animal care nu-si imparte nimic cu tine si nu se gandeste niciodata la tine (daca iti cade mancarea pe jos imediat ti-o fura, poftim loialitate) te fereste de depresie, inseamna ca ai avut o viata de rahat!

  Vier Pfoten sa faca ceva cu vecinii lor, danezii, care din iulie eutanasiaza pana ce si cainii turistilor daca par agresivi.

  Si sa mai faca ceva si cu alte animale, ca cainii nu sunt singurele patrupede din lume.

  • cacat cacofonist ce esti, ai fost tu la locurile mentionate in articol si stii ca nu sint alea din poza? romania e o tara frumosa, pacat ca e locuita de imbecili ca tine, frustrati care nu sint in stare nici de-ai dracu sa vada sau sa faca un bine…

 2. mai d-le Boby, exista o categorie de oameni ca tine carora totul le pute si miroase, mai precis vad ca orice referire la „ca caini” (ca sa te parafrazez) te face sa arunci cu laturi in oricine care face ceva cu aceste animale si pentru ele; mai lasa-ne cu exemple de omorari de caini si apreciaza ca sunt oameni care apreciaza viata in orice forma ar fi ea si nu exista numai bestii puse pe ucideri cu cruzime in numele asa-zisei ‘umanitati’ si pentru proliferarea ei…

  • Ca Camelia vorbeste despre viata referindu-se strict doar la caini, nu e de mirare din moment ce pt Camelia animalele se reduc doar la caini (ce-i pasa ei de iepuri, sobolani, papagali, ursi, lei?).

   Ca Camelia nu face nimic pentru leii lui Nutzu Camataru, care acum degera de frig pt ca nu-s bani ca sa le amenajeze incalzirea la gradina zoologica, e normal. Ce-i pasa Cameliei? Ea ii pasa numai de animale care dau din coada si se zbenguie ca imbecilele in jurul tau. Pt. ea, aia inseamna „iubire” si „terapie”.

   Ca Camelia si „oamenii” ei nu fac absolut nimic pentru aceste animale e normal. Au facut ei ceva pentru cineva sau pentru animale vreo data?

   (cacofonii intentionate).

 3. casandra spune:

  Nu exista caini rai. Oamenii ai face rai!!!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X