Sari la conținut
Home » Câinii din Coreea de Sud sunt salvați! Nu mai sunt hrana oamenilor!

Câinii din Coreea de Sud sunt salvați! Nu mai sunt hrana oamenilor!

Un psiholog canin a descoperit care este cea mai inteligentă rasă!

Câinii din Coreea de Sud sunt salvați! Guvernul Coreei de Sud urmează să introducă o interdicție asupra consumului de carne de câine, marcând o schimbare semnificativă într-o tradiție îndelungată și controversată.

Anunțul a fost făcut de Yu Eui-dong, responsabil de politici în cadrul Partidului Poporului, în contextul presiunilor crescânde din partea organizațiilor pentru protecția drepturilor animalelor.

Câinii din Coreea de Sud sunt salvați!

Yu a subliniat că este timpul să se pună capăt conflictelor. Dar și controverselor legate de consumul de carne de câine prin adoptarea unei legi speciale.

Proiectul de lege este planificat pentru a fi prezentat în acest an. Se așteaptă să primească sprijinul tuturor partidelor, facilitând adoptarea fără probleme de către Parlament.

Ministrul sud-coreean al Agriculturii, Chung Hwang-keun, a subliniat că guvernul va implementa rapid interdicția. Va oferi sprijin maxim industriei cărnii de câine pentru a facilita tranziția către alte activități.

Inițiativele anterioare de interzicere a consumului de carne de câine au întâmpinat dificultăți din cauza opoziției industriei. Și a preocupărilor legate de impactul asupra fermierilor și proprietarilor de restaurante.

Pentru a facilita tranziția, interdicția propusă va include o perioadă de grație de trei ani și sprijin financiar pentru firmele din sector.

Este de remarcat că Prima Doamnă Kim Keon Hee și președintele Yoon Suk Yeol sunt critici acerbi ai consumului de carne de câine și au adoptat câțiva câini vagabonzi.

Consumul de carne de câine, o tradiție în peninsula coreeană

Consumul de carne de câine, o tradiție în peninsula coreeană. Este totuși în declin, dar există încă restaurante care servesc astfel de preparate.

Interdicția propusă ar reprezenta un pas semnificativ către eliminarea acestei practici. Respectând totodată preocupările legate de bunăstarea animalelor. Și evoluția în direcția unei atitudini mai umanitare față de prietenii noștri necuvântători.

Organizațiile pentru protecția drepturilor animalelor au salutat cu entuziasm perspectiva unei interdicții în Coreea de Sud.

,,Realizarea acestui vis este o bucurie pentru noi, cei care am susținut cu fervoare sfârșitul acestei forme de cruzime”, a declarat Humane Society International.

Potrivit datelor oficiale, în țară există aproximativ 1.150 de crescătorii de câini, 34 de abatoare specializate, 219 de companii de distribuție. Și aproximativ 1.600 de restaurante care oferă carne de câine.

Conform unui sondaj Gallup realizat anul trecut, 64% dintre locuitorii sud-coreeni se pronunță împotriva consumului de carne de câine.

De asemenea, sondajul a relevat că doar 8% dintre respondenți au consumat carne de câine în ultimul an, cifră în scădere față de procentul de 27% înregistrat în 2015, conform profit.ro.