Sari la conținut
Home » Câinelui tău îi place să se rostogolească în iarbă? Iată de ce o face

Câinelui tău îi place să se rostogolească în iarbă? Iată de ce o face

Animalele pot vizita stăpânii la spital

Câinelui tău îi place să se rostogolească? Există mai multe motive pentru care câinii se rostogolesc în iarbă. Dar majoritatea dintre ele au legătură cu mirosul. Câinii au un simț al mirosului puternic pe care-l folosesc pentru a interacționa cu lumea. Pot folosi mirosul pentru a lua urmele prăzii sau pentru a comunica cu alți câini.

Deci, dacă câinele tău se rostogolește în iarbă, poate fi vorba despre preluarea unui miros, ascunderea unui miros sau lăsarea mirosului lor în urmă.

Este normal să se rostogolească în iarbă?

Da, este complet normal ca un câine să se rostogolească în iarbă. Dar normal pentru un câine nu se traduce întotdeauna în acceptabil din punct de vedere social în lumea umană.

Deci, depinde cu adevărat de momentul și locul în care se comportă astfel câinele tău. În funcție de asta poți decide dacă să încurajezi, să ignori sau să redirecționezi comportamentul.

Câinelui tău îi place să se rostogolească: De ce fac acest lucru?

Câinelui tău îi place să se rostogolească: Un câine fotbalist
Câinelui tău îi place să se rostogolească: Un câine fotbalist a uimit spectatorii unui meci

S-ar putea să nu pară logic pentru noi, dar există multe motive pentru care câinii se rostogolesc în iarbă. Uneori poți să-ți dai seama de ce câinele tău ace acest lucru observându-i cu atenție.

Maschează mirosul lor

Câinii sunt la bază animale de vânătoare. Iar rostogolirea în iarbă poate pentru a-și acoperi propriul miros.

Acest lucru poate însemna rostogolirea pe pământ și iarbă, sau poate fi că alt animal a urinat sau defecat recent în acel loc și câinele tău încearcă să preia acel miros. Acest tip de comportament ar fi putut ajuta lupii în timpul vânători. Le-ar fi permis să se apropie mai mult de prada lor fără a fi detectați de pradă.

Câinelui tău îi place să se rostogolească: Ascunderea unui miros care nu le place

Un alt motiv pentru acest comportament la un câine este că astfel poate încerca să-și acopere propriul miros.

De exemplu, mulți câini se rostogolesc în iarbă după ce au fost spălați. Iar acest lucru poate fi o încercare de a scăpa de mirosul curat și proaspăt șamponat. (Doar pentru că nouă ne place mirosul săpunului nu înseamnă că și câinilor noștri le place.)

Comunicare

Câinii comunică prin miros. Mulți dintre ei (în special masculii) lasă mici marcaje de urină pe măsură ce se plimbă pentru a comunica altpr animale că au fost acolo.

Un alt mod de a-și lăsa mirosul lor este să se rostogolească în iarbă.

Câinelui tău îi place să se rostogolească: Mâncărimi

Câinii nu pot ajunge la fiecare parte a corpului lor pentru a se scărpina. Așa că uneori se rostogolesc pe spate pentru a-și ușura mâncărimea.

Dacă este doar o mâncărime ocazională, este în regulă. Dar dacă este frecventă și câinele tău nu încetează să se scarpine și să se rostogolească, ar putea fi un semn al unei probleme de piele.

La fel, câinii care își freacă urechile de pământ pot avea o infecție a urechilor. În astfel de situații, sunați-vă veterinarul pentru o programare imediată.

Pentru că le face plăcere

Unii câini se pot rostogoli în iarbă pentru că se simt fericiți și se distrează. Și pentru că le face bine!

Nu este nimic în neregulă și nu au o motivație specifică – sunt doar câini! Pentru ei este ca și cum ar sta într-un scaun de masaj pentru câteva minute. Este relaxant și, dacă apare ocazia, de ce nu? Prin urmare, îi puteți lăsa să o facă pentru plăcerea lor, conform petmd.com.