Sari la conținut
Home » Câinele vecinului latră fără oprire? Pune în practică aceste sfaturi pentru a-i corecta comportamentul

Câinele vecinului latră fără oprire? Pune în practică aceste sfaturi pentru a-i corecta comportamentul

În cazul în care câinele vecinului nu se oprește din lătrat, acest lucru poate fi mai mult decât o neplăcere care poate fi treută cu vederea. Un patruped care latră și care nu vă aparține vă poate perturba somnul, vă poate distruge liniștea sau poate deveni o pacoste care vă provoacă dureri de cap.

Îi poate determina chiar și pe câinii să se comporte greșit, deoarece lătratul constant devine o distragere a atenției, și ați putea descoperi că propriii căței simt nevoia să latre la rândul lor. Deci, cum puteți face câinele vecinului să înceteze cu zgomotul? Iată câțiva pași pe care ar trebui să îi faceți.

câine care latră sursă foto: Mary Swift;
câine care latră sursă foto: Mary Swift;

Primul sfat nu vă supărați pe câine

În primul rând, este important să nu vă supărați pe câine, oricât de tentant ar fi acest lucru, el face ceea ce știe. În schimb, mergeți direct la vecinul dumneavoastră. Este posibil ca acesta să nu fie conștient că există o problemă dacăanimalul de companie latră în timp ce ei sunt plecați la serviciu sau plecați din casă. Sau s-ar putea să știe deja că lătratul este o problemă și ar putea încerca să lucreze la asta.

Nu faceți presupuneri sau acuzații și abordați problema după ce ați avut timp să vă liniștiți. Faceți cunoștință cu vecinul dumneavoastră. Biletele scrise de mână pot fi ignorate și nu duc la un dialog. Comunicarea problemelor pe care le aveți cu patruedul vecinului este esențială. Dacă descoperiți că sunt noi părinți de câini și nu au prea multă experiență, le puteți indica ghiduri de dresaj utile sau le puteți recomanda un dresor local.

Blocați vederea câinelui

Câinii pot lătra dacă sunt teritoriali și simt că te muți pe teritoriul lor. Dacă vă dați seama că latră de fiecare dată când intrați în curtea dumneavoastră sau vă apropiați de proprietatea vecinului probabil este teritorial.

O soluție bună pentru acest tip de lătrat este de a bloca vederea câinelui cu un gard, un fel de paravan sau niște tufișuri și copaci care să ofere intimitate. Dacă câinele nu vă poate vedea, este mai puțin probabil să vă considere o amenințare.

Animalul de companie ar putea fi încă capabil să vă simtă prezența prin auz sau miros, așa că, dacă lătratul persistă, poate fi timpul să vă prezentați cățelului, astfel încât să știe că nu sunteți o amenințare. Întrebați-vă vecinul dacă puteți să vă întâlniți cu patrupedul lor și să vă împrieteniți. Dacă nu vă mai vede ca pe un intrus, s-ar putea să nu mai simtă nevoia să latre atunci când sunteți în preajmă.

Folosiți un fluier pentru a corecta comportamentul câinelui

Întărirea pozitivă este cea mai bună modalitate de a dresa un câine, dar dacă vecinul nu ia în serios dresajul, s-ar putea să vă revină sarcina de a corecta comportamentul câinelui care latră.

Un fluier pentru câini face un zgomot care nu va deranja oamenii și nu va face rău câinilor, dar frecvența ridicată va deranja orice cățel care îl poate auzi. Când câinele vecinului începe să latre, dați o lovitură cu fluierul. Este posibil ca la început să provoace mai mult lătrat, dar dacă cățelul ajunge să asocieze lătratul său cu sunetul iritant al fluierului, s-ar putea ca în cele din urmă să nu mai latre pentru a evita zgomotul.

câine Amstaff; sursă foto: antena3cnn.ro
câine Amstaff; sursă foto: antena3cnn.ro

Există, de asemenea, emițătoare de zgomot de înaltă frecvență pe care le puteți amplasa în exterior. Aceștia vor răspunde la lătrat și vor emite un zgomot asemănător cu fluierul pentru câini. Să sperăm că acest lucru va corecta comportamentul. Aceste soluții ar putea funcționa în unele cazuri, dar nu sunt întotdeauna eficiente. Doar fiți conștienți de faptul că și alți câini care locuiesc în apropiere pot fi deranjați de zgomot, chiar dacă nu ei sunt cei care latră.

Depuneți o plângere pentru zgomot

Dacă toate celelalte soluții eșuează și vecinul nu face nicio încercare de a reduce lătratul, ar putea fi momentul să depuneți o plângere pentru zgomot. Vorbiți cu ceilalți vecini și vedeți dacă și ei sunt la fel de deranjați ca și dumneavoastră de lătrat. Îndemnați-i să depună o plângere similară. Căutați legile locale, deoarece diferite zone au legi diferite care reglementează lătratul câinilor și plângerile privind zgomotul.

Autoritățile de control al animalelor vor fi, de obicei, responsabile de aplicarea plângerilor privind zgomotul în cazul câinilor care latră. Vecinul dumneavoastră va primi cel mai probabil un avertisment formal, dar dacă zgomotul continuă, ar putea primi o citație.

Chemarea poliției nu este întotdeauna cea mai bună mișcare, deoarece ofițerii au adesea probleme mai mari de care trebuie să își facă griji decât câinii care latră. Cu toate acestea, dacă bănuiți că abuzul sau neglijența cauzează lătratul, trebuie neapărat să implicați autoritățile.

Să sperăm că avertismentele și citațiile îl vor motiva pe vecinul dumneavoastră să rezolve problema. Dacă nu, poate fi un moment bun să investiți în niște dopuri pentru urechi sau căști cu anulare a zgomotului, potrivit dogtime.com.