Sari la conținut
Home » Câinele tău este deprimat: Iată care sunt semnele 

Câinele tău este deprimat: Iată care sunt semnele 

Animalele pot vizita stăpânii la spital

Câinele tău este deprimat. Câinii sunt capabili de o gamă mult mai largă de emoții decât majoritatea proprietarilor au imaginat vreodată. Și asta poate include ceea ce pare a fi o versiune canină a depresiei. Dacă crezi că animalul tău de compani pare trist, află cum să îl menții emoțional și mental sănătos și fericit.

Pot câinii să fie deprimați?

Da, câinii pot suferi de o formă de depresie. Probabil că nu este la fel de complexă psihologic ca în cazul condiției clinice la oameni, dar pot dezvolta o formă similară.

Câinele tău este deprimat: Ce cauzează depresia la câini?

Câinele tău este deprimat: Un cățeluș fericit
Câinele tău este deprimat: Un cățeluș fericit care se joacă în iarbă

Există mai mulți factori care pot afecta starea emoțională a unui câine. Aceștia includ modificări ale rutinei, mediului, grupului social sau ca urmare a stresului cronic sau a anxietății rezultate din temeri și fobii sau din stilul de viață.

Unele dintre acestea pot produce ceea ce pare a fi o versiune canină a depresiei. Dar adesea proprietarii nu recunosc schimbarea în starea de spirit a câinelui lor. Sau nu știu că pot face lucruri foarte simple pentru a-și transforma viața câinelui în mai bine.

Semnele unui câine deprimat

  • Rezervat – câinele poate avea puțin entuziasm pentru exerciții sau jocuri sau să nu participe la lucrurile pe care în mod normal le-ar fi plăcut
  • Letargic – ar putea dormi mai mult decât de obicei
  • Pierderea poftei de mâncare – s-ar putea să își piardă interesul pentru mâncare sau să existe schimbări în obiceiurile alimentare
  • Incapacitatea de a se așeza – câinele poate părea neliniștit, să nu doarmă bine sau profund sau să aibă alte schimbări ale obiceiurilor de somn
  • Schimbări comportamentale – aceleași stări de spirit care pot apărea ca o aparentă depresie la câini pot apărea sub forma altor probleme în funcție de personalitatea câinelui. Acestea pot include rosul lucrurilor, încercări de evadare, reactivitate crescută, pierderea învățării la toaletă și chiar agresiune.

Ce ar trebui să fac în legătură cu depresia câinelui?

Recunoașterea problemei este primul pas pentru rezolvarea ei. Apoi, efectuează o evaluare a sănătății mentale a câinelui tău:

S-a schimbat ceva în viața câinelui tău, în mediul sau grupul social?

Câinele tău beneficiază de la fel de mult exercițiu și stimulare ca de obicei? Sau cât ar trebui să primească pentru rasa sau vârsta lui?

Câinele tău are parte de tipul potrivit de exercițiu și stimulare pentru a-și satisface nevoile înnăscute și lucrurile pe care le iubește?

Câinele tău primește la fel de mult contact cu tine ca de obicei?

Petreci suficient timp de calitate cu câinele tău? Acest lucru poate însemna exerciții, jocuri, antrenament, sporturi canine sau doar petrecerea timpului împreună.

Câinele tău se plictisește? Poți să îi ameliorezi această stare cu o plimbare suplimentară, sesiuni scurte de antrenament pe tot parcursul zilei, jocuri ocazionale, jucării interactive, etc.

Câinele tău are alte probleme comportamentale – în special frici și fobii care pot fi mai prevalente din orice motiv?

După ce ai făcut această verificare, ar trebui să ai o idee clară despre ceea ce are nevoie câinele tău de la tine pentru a-și îmbunătăți starea de spirit. De aici începând, poți căuta și găsi modalități de a face acest lucru.

Fii conștient că câinele tău se confruntă cu o problmă și oferă-i mai multă afecțiune decât de obicei și multe lucruri distractive pentru a-l distrage și a-l.

Câinele tău este deprimat: Când să ceri ajutor pentru depresia câinelui?

Dacă starea de spirit sau comportamentul câinelui tău s-a schimbat brusc și nu poți găsi nicio explicație pentru acest lucru, vizitează un veterinar pentru a verifica cauzele clinice.

Asigură-te întotdeauna că ești atent la limbajul corporal al câinelui tău. Acesta joacă un rol important în încercarea de a înțelege starea generală a sa, conform purina.co.uk.