Sari la conținut
Home » Câinele meu a răcit. Care sunt simptomele?

Câinele meu a răcit. Care sunt simptomele?

Cât de benefică este sterilizarea animalelor?

Câinele meu a răcit. Care sunt simptomele? Când vine vorba de îngrijirea câinelui tău în timpul sezonului rece, este esențial să fii atent la semnele de răceală și să îi oferi îngrijire corespunzătoare.

Iată cum poți recunoaște simptomele răcelii la câinele tău și ce sfaturi utile poți urma pentru a-l ajuta să se recupereze

 Care sunt simptomele?

Tuse: Dacă câinele tău tușește, acesta poate fi un semn de viroză respiratorie. Tusea poate varia de la ușoară la severă, iar uneori poate fi însoțită de secreții nazale.

Nas înfundat și ochi curgători: Un nas înfundat și ochi care curg pot indica, de asemenea, probleme respiratorii sau infecții.

Respirație dificilă: Dacă observi că patrupedul tău respiră greu sau cu dificultate, este un semn că poate avea probleme respiratorii.

Febră: Dacă câinele are febră, nasul lui poate fi uscat și fierbinte. Temperatura normală a unui câine adult se situează între 38-39 de grade Celsius.

Ce poți face pentru a ajuta câinele:

Consultă un medic veterinar: Dacă observi simptome de răceală sau viroză respiratorie, este indicat să mergi cu câinele la un control veterinar. Medicul veterinar va putea stabili tratamentul adecvat în funcție de vârsta și greutatea câinelui.

Asigură confortul termic: În perioada de refacere, îmbracă câinele într-o pătură călduroasă pentru a menține temperatura corpului sa. Este important să-i oferi un mediu cald și confortabil.

Hrana adecvată: Evită să îi oferi alimente uscate sau fierbinți. Optează pentru hrană lichidă, bogată în vitamine și minerale, care să fie călduță și ușor digerabilă. Asigură-te că are acces la apă proaspătă în tot momentul.

Crusta de la nas se poate îndepărta ușor cu glicerină

Curățarea ochilor și nasului: Dacă câinele are secreții nazale sau ochi apoși, poți să îi ștergi cu grijă cu vată umezită în apă sau cu o soluție specială disponibilă în farmaciile veterinare.

Crusta de la nas se poate îndepărta ușor cu glicerină, fără a provoca disconfort animalului.

Suplimente pentru imunitate: Poți adăuga suplimente pe bază de plante, cum ar fi echinaceea, în apa de băut pentru a sprijini imunitatea câinelui.

Este important să discuți cu medicul veterinar înainte de a folosi orice remedii pentru a te asigura că sunt potrivite pentru starea de sănătate a câinelui.

Îngrijirea corespunzătoare și consultarea unui specialist sunt esențiale pentru a ajuta câinele tău să se recupereze de la răceală sau alte afecțiuni de sezonul rece, conform clickpentrufemei.ro.

Etichete: