Sari la conținut
Home » Câinele dumneavoastră a consumat din licorile bahice? Simptome, cauze și tratament

Câinele dumneavoastră a consumat din licorile bahice? Simptome, cauze și tratament

Sursă foto: veterinarul.ro

Otrăvirea cu etanol la câini are loc atunci când un câine este expus la substanța respectivă, acest lucru se poate întâmpla prin ingerare sau prin piele. Afecțiunea afectează sistemul nervos central.

În general, un câine care este expus va deveni somnolent. Cu toate acestea, va deveni inconștient în cazurile severe. Produsele de uz casnic obișnuite pot provoca această afecțiune. De exemplu, apa de gură, dezinfectanții și parfumurile conțin etanol. În plus, băuturile alcoolice conțin de asemenea etanol. Din punct de vedere tehnic, afecțiunea este cunoscută sub numele de toxicoză etanolică.

Dacă observați semnele de intoxicație cu etanol atunci mergeți la un medic veterinar pentru un diagnostic și un tratament adecvat. Iată ce ar trebui să știți despre simptomele, cauzele și tratamentele pentru această afecțiune.

Simptomele intoxicației cu etanol la câini

Intoxicația cu etanol la câini produce o serie de simptome. De exemplu, unele dintre cele mai frecvente simptome includ: 

Urinare involuntară

Caca involuntară

Diareea

Temperatură scăzută a corpului

Ritm cardiac lent

Dezorientare

Respirație lentă

Vărsături

Tremurături

Atac de cord.

În general, cantitatea de etanol la care este expus un câine determină cât timp trece până la apariția simptomelor. În mod surprinzător, acest lucru poate fi chiar și după 15 minute.

Cauza afecțiunii este expunerea câinelui la o cantitate prea mare de etanol. De exemplu, acest lucru se poate întâmpla cu următoarele produse: băuturi alcoolice; antigel; produse de curățare; apă de gură; mere stricate; medicamente

Ce recomandă medicul veterinar

În primul rând, medicul veterinar va efectua un test de sânge. Acesta verifică nivelul de etanol din sângele câinelui dumneavoastră. În al doilea rând, medicul veterinar va efectua un test de urină și un test de pH.

După aceea, majoritatea câinilor primesc terapie cu fluide intravenoase. Acest lucru îi oprește practic să se deshidrateze. În general, câinilor care sunt tratați li se administrează medicamente. Acestea ajută sistemul nervos central. Ca întotdeauna, respectați instrucțiunile exacte privind doza și frecvența pe care vi le dă medicul veterinar. De asemenea, completați întregul curs de medicamente.

În cazul în care un câine suferă de un caz sever, se va folosi terapia cu oxigen. Aceasta ajută un câine să respire corect. Toate lucrurile luate în considerare, pașii simpli de siguranță pot ajuta la evitarea afecțiunii, potrivit dogtime.com.