Sari la conținut
Home » Câinele de Cireadă Australian, cel mai INTELIGENT din LUME / VIDEO

Câinele de Cireadă Australian, cel mai INTELIGENT din LUME / VIDEO

Câinii de Cireadă Australieni sunt animale inteligente si dragalase. Dupa cum sugereaza si numele, aceasta rasa este originara din Australia.În ceea ce privește acestei rase s-au facut speculatii potrivit carora ar descinde din cainele dingo, dalmatian, Bull Terrier, Australian Kelpie si din Collie-ul Scotian, varietatea merle cu parul neted.

Aspectul exterior și dimensiunile

Cainii de cireada australieni se gasesc în varietati de doua culori – rosu si albastrui. Cainii de Cireada Australieni au blana dubla, puful profund, protector este des si aspru, in timp ce parul exterior este scurt si drept.Acesti caini sunt vigurosi si corpolenti cu un piept lat, adanc si labe mari. Scund, indesat si musculos, mai mult lung decat inalt. Capul este lat si usor rotunjit la nivelul fruntii. Urechile, purtate ridicate sunt bine distantate. Ochii ovali, caprui inchis, reflecta inteligenta lor nativa. Coada este usor rasucita la varf, ajungand pana in treimea mijlocie a membrelor posterioare. Membrele anterioare ar trebui sa fie perfect drepte cand sunt privite din fata.Majoritatea acestor câini ating o greutate corporala de 15-16 kg masculul si de 14-16 kg femela si o inaltime la nivelul greabanului de circa 43-51 cm masculul si 43-48 cm femela.PersonalitateaCainii de Cireada Australieni sunt extrem de inteligenti. Ei pot fi instruiti sa efectueze aproape orice activitate cu usurinta. Sunt caini independenti si loiali ce isi creaza o legatura puternica cu membrii familiei sale pe care ii va proteja cu inversunare.Pe cât sunt de inteligenți, pe atât sunt de timizi si rezervati cu strainii, dar pot fi la fel de bine si agresivi cand vine vorba de teritoriul lor si nu se vor sfii sa muste vreun instrus. Cainii de cireada sunt extrem de activi.

Relațiile cu familia si casa

Cainele de Cireada Australian preferă sa stea in compania stăpânilor săi. Ei sunt extrem de loiali si demni de toata increderea. Sunt toleranti cu copiii si alte animalute de companie cu care sunt falimiarizati, dar trebuie supravegheati cand se afla in preajma strainilor.

Dresajul

Cainii de cireada exceleaza in diferite sporturi. Competitiile de frisbee si flyball sunt preferatele cainilor de cireada australieni. Inteligenta lor rar intalnita ii face sa fie usor de dresat. 

Boli și afectiuni curente

In general, cainele de cireada australian este o rasa robusta si rezistenta cu putine sensibilitati de ordin medical.Speranta medie de viata a Cainele de Cireada Australian este de 12-15 ani, potrivit animale.ro. 

Etichete: