De 818 Vizualizari

Cainele „criminal” apartinea fundatiei Caleidoscop

Primaria scoate noi vinovati de moartea lui Ionut

Câinele care a atacat și ucis un copil de 4 ani, luni, în apropiere de parcul Tei, fusese sterilzat de autorități și adoptat de o asociație pentru protecția animalelor. Din primele informații se pare că asociația respectivă a dat drumul câineluli, care a ajuns ulterior pe respectivul teren viran unde i-a atacat pe cei doi frați.
Am reușit să identificăm cei șase câini. Cel care avea și urme de sânge pe gură este un câine sterilizat de ASPA și adoptat de fundația Caleidoscop în decembrie 2008. Acesta nu trebuia să se afle acolo. O să intrăm pe fir, să aflăm ce au dânșii de spus, inclusiv în fața Poliției”, a declarat pentru B365.ro Răzvan Băncescu, responsabilul de proiect din partea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din București.

Reprezentanții asociației spun că nu au nicio responsabilitate pentru animal, deși acesta a fost retrimis în stradă pe numele asociației, afirmând că „adopția” reprezintă doar o formalitate pentru retrimiterea animalului în libertate.

„Acest cățel a fost preluat de hingheri dintr-o zonă oarecare, a fost sterilizat și microcipat și apoi a fost solicitat spre reteritorializare, iar noi am completat documentele ca să fie reteritorializat. Ca să fie gratuit, iubitorii de animale se adresau nouă, ca numai prin noi procesul era gratuit.

Câinele a fost adus de un iubitor de animale care l-a luat înapoi și nu știm ce s-a întâmplat cu el, noi nu am urmărit evoluția câinilor 5 ani de zile. Eu mi-am asumat responsabilitatea că acel câine a fost sterilizat și s-au cheltuit niște bani pentru el ca să fie sterilizat și microcipat, mai departe nu este responsabilitatea noastră. Asociațiile și fundațiile din București au reteritorializat mii de animale. Este foarte greu să ții urma fiecăruia, aproape imposibil”, a declarat Carmen Secăreanu, președintele asociației Caleidoscop, pentru B365.ro.

Asociatia pentru dezvoltare comunitara „Caleidoscop” a semnat un protocol de colaborare cu Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan din Bucuresti, in cadrul programului de sterilizare a cainilor fara stapan. Astfel, numarul cainilor sterilizati va creste, marindu-se tranzitul lor in baza Pallady. Asociatia ajuta cu trasportul cainilor sterilizati si se implica in mediatizarea programului.
Asociatia „Caleidoscop” este condusa de Carmen Secareanu in calitate de presedinte. ASCSB mai are protocol cu Asociatia „Cutu, cutu” si cu Fundatia „Vier Pfoten”.

 

8 Comentarii

 1. La puscarie pentru ucidere din culpa. Iubitorii de animale au sange de om pe maini.

 2. hai cu comentariile aiurea, ce puscarie ? nu fac astia puscarie cat ne fura sau cate ne fac si acum sa intre oameni nevinovati si sa pice pe animale nevinovate / asa ca va rog comentariile aiurea sa le tineti pentru voi

 3. hai cu comentariile aiurea, ce puscarie ? nu fac astia puscarie cat ne fura sau cate ne fac si acum sa intre oameni nevinovati si sa pice pe animale nevinovate / asa ca va rog comentariile aiurea sa le tineti pentru voi

 4. Cum adica adoptarea e doar o formalitate pentru retrimiterea animalului in libertate? Legea ar trebui sa impuna clar faptul ca cine adopta un animal devine automat responsabil pentru respectivul animal (penal si civil pentru daunele produse de animal, civil pentru deteriorarea spatiului public de catre animal – cadouri urit mirositoare – raspunzator daca il maltrateaza si asa mai departe). Animalele care nu sunt adoptate in termen de 1 saptamina sa fie eutanasiate.
  Ce faza, asociatiile au „reteritorializat” mii de animale, adica le-au luat de la hingheri si le-au dat drumul in Bucuresti sa mai muste ceva oameni, nu? Pai normal ca hingherii nu se prea agita sa prinda cinii, oricum dupa 2-3 zile sunt inapoi pe strazi…
  Daca nu se schimba legea e momentul ca oamenii sa procedeze la selectia naturala: vinarea cainilor de pe propria raza. Recomand folosirea de prastii, arcuri si arbalete (nu sunt intra in regimul armelor di minutiilor), sau capcane cu carnati injectati cu otravuri (antigelul de la masina e foarte util in acest scop)… Daca iubitorii de animale vor sa le salveze le vor tine in propria curte si nu le vor mai „reteritorializa” pe strada…

 5. TRAGIC, RUSINOS , ESTE DE CONDAMNAT CU VEHEMENTA CUM AM AJUNS INTR-O TARA A CAREI CAPITALA NUMITA CANDVA MICUL PARIS, AZI S-A AJUNS SA TRAIASCA CA IN MARELE INFERN.
  ASTA DORESTE EUROPA DE LA NOI?
  REZULTA CA DEZVOLTAM O NOUA INDUSTRIE, A CAINILOR, LA PROPRIU SI LA FIGURAT. CAT MAI DUREAZA ACEST SPECTACOL MACABRU IN TARA NOASTRA. CUM NE RASPUND PRIMARII CARE DIRIJAZA FONDURI INVENTATE PENTRU CAINII UCIGASI SI PENTRU STAPANILOR FICTIVI?
  E TIMPUL SA SE IA O DECIZIZIE UNICA SI DEFINITIVA PENTRU ACESTE CANALII CU FALSA DRAGOSTE PENTRU NOI FIINTELE VORBITOARE,
  ANIMALISTI????????EU I-AS CHEMA ANIMALE PE CEI CARE IAU BANI CA SA DISTRUGA VIETI TINERE. O SA INREGISTRAM CAINI , NU NOU NASCUTI IN ROMANIA CU ASTFEL DE PRIMARI SI ASOCIATII ANIMALISTE

 6. ba lasatile drk de prosti daca au adoptat caini sa_i tina frate acasa,sau in centre…..la puscarie cu iei dai drk de imbecili impertinenti .Acum sa fie si iei in locu parintilor acelor copiii…..

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X