Câinele care a atacat și ucis un copil de 4 ani, luni, în apropiere de parcul Tei, fusese sterilzat de autorități și adoptat de o asociație pentru protecția animalelor. Din primele informații se pare că asociația respectivă a dat drumul câineluli, care a ajuns ulterior pe respectivul teren viran unde i-a atacat pe cei doi frați.
Am reușit să identificăm cei șase câini. Cel care avea și urme de sânge pe gură este un câine sterilizat de ASPA și adoptat de fundația Caleidoscop în decembrie 2008. Acesta nu trebuia să se afle acolo. O să intrăm pe fir, să aflăm ce au dânșii de spus, inclusiv în fața Poliției”, a declarat pentru B365.ro Răzvan Băncescu, responsabilul de proiect din partea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din București.
Reprezentanții asociației spun că nu au nicio responsabilitate pentru animal, deși acesta a fost retrimis în stradă pe numele asociației, afirmând că „adopția” reprezintă doar o formalitate pentru retrimiterea animalului în libertate.”Acest cățel a fost preluat de hingheri dintr-o zonă oarecare, a fost sterilizat și microcipat și apoi a fost solicitat spre reteritorializare, iar noi am completat documentele ca să fie reteritorializat. Ca să fie gratuit, iubitorii de animale se adresau nouă, ca numai prin noi procesul era gratuit.Câinele a fost adus de un iubitor de animale care l-a luat înapoi și nu știm ce s-a întâmplat cu el, noi nu am urmărit evoluția câinilor 5 ani de zile. Eu mi-am asumat responsabilitatea că acel câine a fost sterilizat și s-au cheltuit niște bani pentru el ca să fie sterilizat și microcipat, mai departe nu este responsabilitatea noastră. Asociațiile și fundațiile din București au reteritorializat mii de animale. Este foarte greu să ții urma fiecăruia, aproape imposibil”, a declarat Carmen Secăreanu, președintele asociației Caleidoscop, pentru B365.ro.Asociatia pentru dezvoltare comunitara „Caleidoscop” a semnat un protocol de colaborare cu Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan din Bucuresti, in cadrul programului de sterilizare a cainilor fara stapan. Astfel, numarul cainilor sterilizati va creste, marindu-se tranzitul lor in baza Pallady. Asociatia ajuta cu trasportul cainilor sterilizati si se implica in mediatizarea programului. Asociatia „Caleidoscop” este condusa de Carmen Secareanu in calitate de presedinte. ASCSB mai are protocol cu Asociatia „Cutu, cutu” si cu Fundatia „Vier Pfoten”.