De 3347 Vizualizari

„Castrarea…Câinii nu **** oameni. Îi muşcă! Dar nu e o solutie omorarea lor”.

Ați ascultat/citit/ părerea multor politicieni, a multor cetățeni – iubitori sau nu de animale -, a șefilor de la diverse fundații pentru ajutorarea (reală sau nu) a maidanezilor.

 

E timpul să aflăm ce crede un om care chiar știe ce vorbește, un om care ÎNȚELEGE cum s-a ajuns în această situație dramatică:

dr. vitalaru
Asist. univ. Dr. Alexandru Viţălaru de la Facultatea de Medicină Veterinară București

 

„O tragedie. Asta este. O mare tragedie…
Mă încearcă multe sentimente… de părinte, de medic veterinar… iubitor de câini. Ador câinii. Poate prea mult…
Dar îmi iubesc copiii. E greu să fi părinte. Să creşti un copil e un lucru fantastic de greu şi imposibil de explicat. Îl ţii în braţe în prima zi de viaţă, îl iei de mânuţă când merge prima dată… stai cu el când face febră, când e blonav, când merge la grădiniţă… când, pentru prima dată cade şi se loveşte şi plânge, îl alini.

Apoi creşte, merge la şcoală, ia coroniţă, e copilul tău… eşti mândru de el… plângi… râzi, te bucuri. Nu poţi explica celor care nu au copii… Nu vor înţelege.
Apoi sunt medic… tratez animale muşcate, lovite de maşini, bolnave de boli curabile sau incurabile…

Ce fac dacă un câine îmi muşcă propriul copil… Mă revolt ???!!!???!!!

Împotriva cui? A câinelui, a celor care l-au lăsat pe stradă? A celor cărora le convine să stea pe stradă????
Câinii muşcă. Logic. Au teritoriu. Dar strada nu e teritoriul lor! CASA este teritoriul lor!!!
Aşa că este extrem de simplu: nu omorâţi câinii, nu e vina lor. Animale sunt cei care îi lasă pe stradă. Autorităţi sau femei nebune fără copii şi fără viaţă proprie. Fără responsabilitate, fără suflet. Ele nu iubesc animalele… de fapt îşi hrănesc frustrările… dacă le iubeau, le luau acasă. Locul patrupedelor nu e în stradă. Este acasă. Acasă la cei care le iubesc. Restul e politică…

Un aspect mai sensibil: castrarea.

E un mod de a ne justifica impotenţa proprie.
Câinii nu **** oameni. Îi muşcă. Aşa că, nu reprezintă o soluţie. Îi castrăm din 1990. Sunt din ce în ce mai mulţi.
Din cauza cui? Din cauza OAMENILOR care îi aruncă în stradă.

 

Soluţia e una simplă: îi iubiţi, îi luaţi acasă. Locul lor nu e pe stradă

Violenţa nu e o soluţie.

În Bucureşti sunt 2 milioane de lucuitori şi 60.000 de câini. Se va ajunge la violenţă împotriva unor animale nevinovate… Ce facem atunci cu hoţii, cu violatorii, criminalii sau cu politicienii care ne strică vieţile???? De ce să nu cerem şi eutanasia lor???

Nu aceasta este calea !!! Fundaţiile şi „iubitorii” să îşi asume gesturile şi afinitatea…să îşi asume animalele „salvate” de la hinghieri… Dar nu… lor le convine prezenţa câinilor pe străzi… ca să poată „mulge” donaţii generoase…atât. Restul e politică…”

11 Comentarii

 1. observator spune:

  Timpul a dovedit ca sterilizarea este doar o afacere de furat bani de la primarii. Unii afaceristi au cerut si 200 Euro pentru sterilizarea unui caine (taxe, dotari, spatiu, instrumente, asistnti etc). ONG-urile elibereaza cainii si-i trimit apoi iar in strada (ca in ultimul caz din Bucuresti).
  Trebuie aplicata solutia Europeana: eutanasierea cainilor de pe strada.

 2. Articol absolut inutil. SE STIE ca marea majoritatea a ”iubitorilor de animale” care ii ”inteleg” la perfectie sint PLECATI CU SORCOVA si, intr-o tara civilizata, nu ar umbla pe strada sau ar preda la catedra, ci ar sta intr-un ospiciu la aer curat. O alta parte este aceea a celor interesati financiar de ciini.
  Acesti ”iubitori” in nebunia lor, iubesc doar ciinii, NU ANIMALELE, pentru ca nu refuza niciunul o friptura de pui, porc sau vita, niciodata. In acelasi timp nu neaga dreptul soarecilor, sobolanilor de a fi exterminati. Si nici acestia nu …. dar ii musca si ii imbolnavesc.
  Subiectul asta e inchis pentru cei normali. Ciinii trebuiesc EXTERMINATI si fiecare are dreptul a isi alege metoda.

 3. Domnule,

  Situatia este asa:
  Sunt 200.000 de caini pe strazile Romaniei din cate stiu.
  Noua tuturor ne-ar placea sa existe o solutie magica de rezolvare a problemei.
  Dar nu exista, cainii acestia nu pot fi adoptati, nimeni nu isi asuma responsabilitatea pentru ei.

  Pentru acest motiv, cainii acestia sunt in conditia in care sunt: liberi, murdari, bolnavi si omoara si imbolnavesc oameni, fac multe pagube in jur.

  Solutia: nimeni nu ar vrea asta, dar ce sa faci? Sa mai fie mancati si alti oameni de vii?
  Nimeni nu isi vrea copilul sau parintele mancat de viu de animale…

  Cu respect!

 4. Ciudat in acest caz este ca mai nimeni nu spune ca un copil de 4 ani nu poate fi lasat nesupravegheat nici o secunda. Departe de a nega problema ciinilor comunitari, nu pot totusi sa nu ma intreb cine ar fi fost gasit vinovat daca copilul cadea in lac sau in vreo groapa, daca s-ar fi electrocutat sau ar fi fost lovit de vreo masina sau vreun utilaj. In plus, se scapa din vedere ca tragedia nu s-a petrecut in parc sau alt spatiu public, ci intr-o incinta privata. Daca acolo erau nu ciini comunitari ci ciini de paza, care ar fi atacat orice intrus, ce faceam, ne apucam sa eutanasiem toti ciinii de paza? Pacat ca se profita de asemenea nenorocire pentru a se plati polite politice sau a se face campanie electorala.
  La fel de ciudat mi se pare faptul ca, desi toti declara ca ONG-urile, in marea lor majoritate, au facut multe nereguli cu banii destinati ingrijirii si salvarii ciinilor comunitari, nu ni s-a dat pina acum nici un exemplu de conducator al vreunei asemenea asociatii care sa fi fost condamnat sau macar cercetat pentru delapidare sau infractiuni financiare sau fiscale. Intotdeauna e mai usor sa dai vina pe cei mai slabi, care nu pot vorbi si nu se pot apara. Sint absolut convins ca pot fi gasite metode civilizate si umane pentru a eradica problema ciinilor fara stapin, cu conditia ca, in primul rind, sa se gaseasca caile de a pedepsi sever pe cei ce ar fi trebuit sa rezolve aceasta problema si pe cei ce abandoneaza in strada niste vietati lipsite de aparare.

  • Asa este. Omorarea cainilor e doar o musamalizare a coruptiei. Si hai sa zicem ca ar fi asa, dar cel mai pervers lucru mi se pare ca profiti de tragedia de acum pentru a face asta. Daca tot vroiau sa-i eutanasieze, legea trebuia propusa de mult, nu dupa ce un copil moare muscat de un caine. Interese politice au fost si inainte si dupa tragedie. Tragedia oricum nu conteaza, si nici cainii, important e sa iasa banul, fie ca animalele sunt in viata, fie ca sunt ucise. Sunt doar un mijloc de avutie. Iar pentru asta, intr-adevar nu trebuie sa moara si nici maltrate, pentru ca n-au nici o vina.

  • 1.”Daca acolo erau….. ciini de paza”- era si un GARD. Celelalte „accidentari” sunt „normale” in copilarie, DAR nu sfisierea de catre ciini.
   2. ONG-urile primesc bani dela oameni care fac donatii. Nu cred ca cineva, in afara de acei donatori, pot acuza si cere investigarea persoanelor care isi bat joc de banii primiti. Statul sta de-o parte si intervine NUMAI daca exist acuzare.
   3. ANIMALELE cu 2 picioare lasa ciini pe strada!!!

 5. @GOGAE- prietene locul tau este intr-un ospiciu, nu la o inteleg de ce scri asa ceva…cred ca frustararea ta este buna la o sueta cu preietenii tai dezaxati de la coltul tomberonului
  @CORNEL-subscriu la tot ce ai scris, ai mare dreptate, in sfarsit un comentariu pertinent
  @ Alexandru Viţălaru -articol excelent

  pentru mine: nu sunt de accord cu eutanasierea, in schimb sunt de acord cu sanctionarea dura a celor care trebuia sa se ocupe de acesta problema(de fapt nu este o problema)/atributie, sanctionarea dura pentru primarul capitalei/sector/ong……din punctul meu d vedereacestia ar trebui pusi linistiti dupa gratii, animalele sunt ei nu caini de pe strada, asa cum au primit bani sa se ocupe de ingrijirea acestor caini fara stapani si nu au facut-o, asa ar trebui sa fie acuzati de omor , ei , nu animalele,
  -dragilor nu aruncati vina pe niste caini, uitati-va in curtea voastra, uitativa in fisa postului, uitati-va in urma si spuneti-ne si noua ce trebuia sa faceti si ce a-ti facut pana in acest moment…..VINA ESTE DOAR A VOASTRA….incepand de primar….pana la ultimul hingher

  si gata……

 6. Este pentru prima data cand citesc un com.cerebral,si pertinent!!! Nu sunt de acord cu eutanasierea bietelor animale!!!

 7. Dupa ce televiziunile otevizate si-au isterizat privitorii ,nici pomeneala nu va fi de animale „humanely euthanized”! Cainii vor fi otraviti,omorati cu ciomagul de hingherii nostri „profesionisti” sau aruncati de vii in gropi cu var,cum s-a mai intamplat… Si apoi se va raporta indeplinirea planului!

 8. Foarte bine spusss….oamenii fara suflet sunt de vina pentru ca au caini fac pui si ii arunca la gunoaie….acesti oameni si multi altii hotii,violatorii,criminalii ar trebui eutanasiati….sunt mai bune animalele decat oamenii….

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X