Sari la conținut
Home » Bucureștiul Pregătit, programul prin care cățeii sunt instruiți să salveze vieți!

Bucureștiul Pregătit, programul prin care cățeii sunt instruiți să salveze vieți!

cățeii

Bucureștiul Pregătit, programul prin care cățeii sunt instruiți să salveze vieți!

Rolul important pe care îl vor juca cățeii în cazul unui cutremur sau alt dezastru major!

Clubul Câinilor Utilitari condus de Vlad Popescu are parte de un sprijin cu totul deosebit, asta datorită programului Bucureștiul Pregătit, o inițiativă lansată de Fundația Comunitară București. Astfel, prin intermediul acestui program, câinii devin pe lângă cei mai buni prieteni ai omului, și cei care pot salva vieți într-un moment dificil.

Proiectul susținut de Lidl România are ca principal scop creșterea capacității comunității de a rezista și depăși cu bine un cutremur sau un alt dezastru major, în situația în care suntem nevoiți să trecem printr-un asemenea eveniment. În acest moment, Vlad Popescu se poate mândri cu un număr de douăzeci de câini aflați în programe intense de pregătire, o parte din ei fiind pregătiți să intervină la orice oră în cazul unei calamități.

Dragostea față de animalele de companie, calea spre o carieră de succes în dresajul câinilor!

După cum mărturisește chiar acesta, toată povestea a început în anul 2004, când a aflat despre un program de voluntariat menit să formeze voluntari care să lucreze cu câinii de terapie, în diverse scopuri:

„Am iubit mereu câinii. Ei nu m-au iubit prea mult, adică n-am fost genul acela care să se înţeleagă cu câinii în mod natural. Pur şi simplu, era ceva care mă fascina la ei. Visam mereu să merg pe stradă cu câinele meu şi să mă asculte, să mergem prin pădure, pe munţi şi, uşor-uşor, s-a înfiripat şi visul de a fi dresor”, a declarat Vlad Popescu.

În acest moment programul se află într-o continuă dezvoltare, visul acestuia fiind să ajungă la un număr de 50 de câini pregătiți să intervină în orice moment:

„Programul Câini salvatori al Asociaţiei Clubul Câinilor Utilitari funcţionează pe bază de voluntariat. Oameni normali, cu câini normali, se descoperă pe sine şi reciproc, lacomi de viaţă, de joacă, de distracţie, de cheltuit foarte multă energie, în condiţii dificile – păduri, câmpuri, dărâmături. Începem să lucrăm împreună cu un căţel, a cărui utilitate iniţială a fost să stea pe canapea şi să fure biscuiţi de la copii, şi-l transformăm într-un salvator. Stăpânul, la fel. Împreună pornim în această călătorie la sfârşitul căreia suntem mai frumoşi, mai deştepţi şi mai buni la suflet, cred eu”, mai adaugă acesta.

Prin intermediul unui interviu adevarul.ro, Vlad Popescu prezintă scopurile acestui program inedit la noi în țară, care se bucură de o susținere aflată într-o continuă creștere.