De 3392 Vizualizari

Boogster a fost dus la orfelinatul pentru urşi din Harghita

Povestea tristă a unui ursuleţ din Transilvania

Boogster2_VIER PFOTEN_2013-05-06

O soarta foarte trista se pregatea pentru micutul Boogster iarna trecuta. In regiunea transilvana in care ursuletul s-a nascut la sfarsitul anului trecut, ocolul silvic a organizat o vanatoare de mistreti. Unul dintre vanatori a vazut o ursoaica furisandu-se printre copaci, tinand o mogaldeata in dinti. Barlogul ei fusese descoperit si distrus.

In fuga pentru a-si salva viata, ursoaica a scapat puiul si s-a intors dupa el. Din nefericire, l-a scapat si a doua oara si, speriata, nu s-a mai intors. Un localnic a luat puiul acasa, ducandu-l apoi la orfelinatul de ursi din Harghita.

Trei ursuleti simpatici, noii locatari ai Centrului pentru Reabilitarea Ursilor Orfani din Harghita

VIER PFOTEN_2013-05-06_004

In luna februarie, alti doi pui de urs au fost separati de mama lor in muntii Calimani. Angajatii unei companii de exploatare a lemnului a distrus barlogul ursoaicei. Aceasta a fugit, iar puii erau prea mici pentru a-i putea cara.

Angajatii i-au gasit aproape inghetati si i-au dus acasa. Dupa mai multe zile, un vanator i-a dus inapoi, in speranta ca ursoaica se va intoarce si-i va gasi. Insa trecusera prea multe zile si ursoaica nu a revenit. Vanatorul a auzit de orfelinatul ursilor si astfel cei doi pui au ajuns in Harghita. Ursuletii s-au obisnuit deja cu noua lor casa si, alaturi de Boogster, le place sa exploreze zona si sa-si petreaca cea mai mare parte a timpului jucandu-se.

 

Braconierii lasă 10 pui de urs orfani în fiecare an!

Boogster1_VIER PFOTEN_2013-05-06

Dupa Rusia, Romania detine a doua mare populatie de ursi bruni in salbaticie din Europa, estimata la circa 5.000 de exemplare. Ursii se confrunta insa cu multe amenintari din partea braconierilor si cu distrugerea habitatului natural. Puii de urs sunt dependenti de mama lor pentru a supravietui, iar in mult cazuri raman orfani nu din cauze naturale, ci din cauza interventiei umane. In fiecare an, in Romania sunt recuperati si salvati intre 3 si 10 pui de urs.

 

 

 

2 Comentarii

  1. Un articol care ar trebui sa ne puna pe ganduri !
    Complimente celor care s-au gandit sa deschida un centru special pentru ursuletii orfani. Asa contribuim si noi romanii
    la protejarea speciilor de animale pe cale de disparitie.
    Nota zece plus pentru initiativa !

  2. Da-o draq, ca de cativa ani sunt 5000 de ursi in Romania, si numarul asta este mult umflat numai pentru a se putea da autorizatii de vanatoare strainilor care platesc bani grei pentru un trofeu !!! Macar pe un site dedicat animalelor speram sa gasesc informatii originale si nu reciclate de la altii !!! Mai sus amititi doar de orfanii de urs, dar braconierii din Ro fac/ lasa zeci de orfani anual …numai din cunoscuti stiu cativa care impuscau caprioare chiar si cu pui in burta – barbarismul suprem este ca mai si povesteau cu satisfactie ca atunci cand o transeau si scoteau puii nenascuti acestea inca mai miscau ….

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X