De 1658 Vizualizari

Balena Moby Dick ar putea exista cu adevărat!

Roxana Roseti

O balenă albă cu cocoaşă, extrem de rară, a fost semnalată anul trecut pe coasta Norvegiei, după cum nota Huffington Post. Inginerul maritim britanic, Dan Fisher este cel care a reperat balena cu cocoașă în timpul unei excursii cu barca în Svalbard, Norvegia, unde a surprins fotografia de pe catargul navei. Imaginile au fost ulterior publicate în Daily Mail.

Amicul alb

Balena se pare că ar avea ”leucism”, o boală genetică, care reduce pigmenții pielii la animale. Aceasta boală este diferită de albinism, care afectează nivelul de pigment sau melanină. Migaloo, al cărui nume înseamnă ”amicul alb”, este o balenă albă cu cocoașă care migrează de-a lungul coastei de est a Australiei.

Înainte ca Migaloo să fie reperat în anul 1991, nici o altă balenă albă cu cocoașă nu a fost reperată.

4 Comentarii

 1. Moby dick nu era o balena, mai ales nu o balena cu cocoasa
  Moby dick era un casalot (Physeter macrocephalus)
  articol de 2 bani

  • Si daca casalotu’ nu’i balena, atunci ce e, manca-ti’as? Crap?

   • casalotul este un mamifer marin, cel mai mare cetaceu cu dinți și, totodata, cel mai mare pradator existent in timp ce
    balena este tot mamifer, insa nu are dinti ci fanoane, si nu este pradator pentru ca mananca planctoane
    asemanarea este ca si intre o stiuca si un crap

 2. Casalotul e un cetaceu cu dinti, ca si delfinii. „Balenele” clasice sunt cetaceele cu fanoane. Daca in romanul Moby Dick era vorba de un casalot, atunci pe imagine sigur e un alt fel de cetaceu (de ex. balena gri).

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X