Sari la conținut
Home » Avionul în care se aflau trei persoane și 53 de câini s-a prăbușit, iar o minune a făcut ca toți să supraviețuiască. Ulterior, patrupezii au avut parte de încă un miracol. Video

Avionul în care se aflau trei persoane și 53 de câini s-a prăbușit, iar o minune a făcut ca toți să supraviețuiască. Ulterior, patrupezii au avut parte de încă un miracol. Video

Trei persoane şi 53 de câini au scăpat cu viaţă printr-o adevărată minune, după ce, din motive încă neelucidate, avionul în care se aflau s-a prăbuşit pe un teren de golf înzăpezit din statul american Winconsin, relatează The Guardian, citat de Ziare.com.

Cei 53 de câini transportați în aeronavă urmau să ajungă în grija unor adăposturi care aveau misiunea să le găsească famili adoptive unde să înceapă noile vieți alături de stăpâni care să-i iubească și să le ofere grijă.

Cățeii au fost imediat adoptați

Însă incidentul nu a stat în calea adopției câinilor, astfel că, după toate cele întâmplate, patrupezii au avut parte de încă un miracol, și anume, aceștia au fost adoptați la scurt timp după aterizarea forțată.

Avionul, care transporta cei 53 de câini din orașul New Orleans, statul Louisiana, către adăposturile din sud-estul statului Wisconsin, a fost nevoit să aterizeze de urgență la doar câțiva kilometri de destinație, pe terenul de golf Western Lakes din Pewaukee, la doar aproximativ 40 de minute de locul de destinație, Milwaukee.

Se întâmplă frecvent ca patrupezii fără stăpân să călătorească din statele sudice către cele din Vestul Mijlociu pentru a-și spori șansele de adopție, dar aceste transporturi pe scară largă nu sunt o sarcină ușoară. Cu toate acestea, indiferent de complicații, salvatorii de animale fac tot posibilul pentru a se asigura că animalele ajung în siguranță.

Aeronava a suferit avarii grave

Aeronava a fost grav avariată după ce a trecut printre pâlcurile de copaci întâlniţi în cale în momentul aterizării de urgenţă. Aripile i-au fost rupte în întregime şi peste 1.000 de litri de kerosen s-au scurs din rezervoare, conform gds.ro.

Adăposturile și centrele de salvare care se așteptau să preia câinii sosiți s-au grăbit să ajungă la fața locului când au auzit despre accident. Una dintre organizații, Humane Animal Welfare Society (HAWS), plănuise să preia 21 dintre câini.

 Angajați ai clubului de golf au văzut scena prăbușirii avionului

Cauza accidentului este încă în curs de investigare. Mai mulți angajați ai clubului de golf au văzut cum avionul bimotor s-a prăbușit printre copaci și a aterizat lângă gaura a cincea a terenului. Aripile sale s-au rupt în timpul procesului de aterizare forțată, dar, din fericire, nimeni nu se afla în calea sa când a lovit solul.

Oamenii aflați pe terenul de golf au sărit imediat în ajutor pentru a scoate cele trei persoane aflate la bordul avionului și câinii din epavă.

Din fericire, la bord se aflau trei persoane și 53 de câini care au supraviețuit cu toții, viața nefiindu-le pusă în pericol, alegându-se doar cu câteva răni minore și, bineînțeles, cu sentimente de teamă și frică, care i-au copleșit.

„Pilotul și copilotul au făcut o treabă extraordinară”

„A fost o aterizare potenţial catastrofală, au trecut printre copaci. Pilotul şi copilotul au făcut o treabă extraordinară pentru a aduce această aeronavă la sol aşa cum au făcut-o”, a comentat un membru al echipelor de salvare, notează news.ro.

Incidentul este investigat de Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor şi de Administraţia Federală a Aviaţiei, iar motivul prăbușirii aeronavei nu este deocamdată clar.

Cu toate acestea, incidentul a avut un final fericit, astfel că, patrupezii, după ce au fost salvați de pe străzi și, ulterior, din ghearele morții, al treilea miracol s-a înfăptuit pentru blănoși, aceștia fiind adoptați după accident.

Primul câine adoptat imediat după prăbușire

Un exemplu în acest sens este un câine pe nume CeeCee. Acesta a plecat acasă cu Tony Wasielewski, care se afla în apropiere în momentul prăbușirii avionului. Când acesta s-a dus să ajute pasagerii avionului, CeeCee i-a sărit în brațe și l-a copleșit cu sărutări.

Așa că, după o perioadă de gândire, Wasielewski a știut că acest cățeluș era menit să facă parte din familia sa. Mulți dintre ceilalți câini și-au găsit, de asemenea, noile familii în doar câteva zile.

Toți patrupezii au fost duși la adăposturi și salvări locale, unde au fost supuși unor evaluări medicale. Unii câini aveau răni minore, dar atât. Cei mai mulți dintre câini au fost dați spre adopție la scurt timp după accident. După toate cele prin care au trecut, ei merită mai mult ca oricând un cămin iubitor.