Sari la conținut
Home » Avertizare importantă în plină pandemie! De ce să NU adopţi animale: „Ne temem să nu ajungă în stradă…”

Avertizare importantă în plină pandemie! De ce să NU adopţi animale: „Ne temem să nu ajungă în stradă…”

Avertizare importantă în plină pandemie! Un animal de companie este pentru viaţă, nu doar pentru pandemie, este mesajul important făcut de asociaţiile de animale.Un mare adăpost de animale din Marea Britanie, The Kennel Club, atenționează oamenii și spune că perioada de izolare nu este potrivită pentru adopţii ‘impulsive’.

Avertizare importantă în plină pandemie! „Ne temem să nu ajungă în stradă…”

„Numărul căutărilor pentru câini pe site-ul nostru s-a dublat de la începutul pandemiei şi ne temem să nu ajungă în stradă un număr foarte mare dintre ei”, au transmis reprezentanţii adăpostului pentru BBC.„Dacă vă gândiţi la adoptarea unui animal în aceste vremuri nesigure, este important să vă amintiţi că este o mare responsabilitate şi că nu ar trebui să o faceţi, dacă nu puteţi avea grijă de animăluţ pentru o perioadă lungă”, a declarat un reprezentant al adăpostului.În Marea Britanie, estimările financiare privind îngrijirea unui câine pentru toată viaţa sa sunt între 4.500 şi 13.000 lire sterline.

Probleme pe termen scurt. Animalul s-ar putea simţi, dintr-odată, părăsit.

Adopţia în plină pandemie poate deveni riscantă din cauza problemelor pe termen scurt, ca de exemplu infectarea cu noul coronavirus. Mai mult, se ia în calcul şi problema schimbării comportamentului faţă de animal odată cu ridicarea măsurilor de interdicţie, pentru că animalul s-ar putea simţi, dintr-odată, părăsit.O organizaţie pentru protecţia animalelor din Canada le-a transmis celor care au animale de companie să pregătească un plan de urgenţă pentru câinii şi pisicile lor, în caz de infectare cu noul coronavirus. Astfel, li se cere oamenilor să pregătească stocuri de mâncare şi apă pentru cel puţin două săptămâni, dar şi să vorbească cu cineva din familie să aibă grijă de animăluţ.Atenție!!! În caz de confirmare a infectării cu COVID -19, este indicat să nu mai mângâiaţi animalul de companie.