Sari la conținut
Home » Au fost gasiti cei care au impuscat 15 caini in Cervicesti/Botosani

Au fost gasiti cei care au impuscat 15 caini in Cervicesti/Botosani

Trei barbati au fost identificati de politisti ca ar fi impuscat cincisprezece caini de pe raza satului Cervicesti, comuna Mihai Eminescu, judetul Botosani.Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani, Daniela Gheorghiescu a declarat, potrivit dcnews.ro, ca politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au stabilit ca autorii faptelor sunt trei barbati cu varste cuprinse intre 31 si 41 de ani din comuna Mihai Eminescu.”In sarcina celor trei s-a retinut si comiterea unor fapte penale prevazute de legislatia privind protectia animalelor. In fapt, cei trei sunt banuiti ca, in ziua de 19 februarie 2016, ar fi facut uz de arma, in intravilanul si extravilanul localitatii Cervicesti, impuscand mai multi caini hoinari, dupa care au abandonat cadavrele la fata locului”, se arata in comunicatul IPJ Botosani.Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca doi dintre cei trei barbati sunt posesori legali de arme si munitie si sunt vanatori autorizati. Fata de acestia, politistii au dispus ridicarea armelor de vanatoare si a munitiei aferente, in vederea administrarii de probatoriu, precum si in scopul anularii dreptului de detinere, port si folosire. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma fara drept, uciderea animalelor cu intentie, fara drept si practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive.

Mai multi locuitori din Cervicesti au reclamat la Politie si la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) faptul ca 15 caini ar fi fost impuscati si aruncati in afara localitatii.

Anuntat despre acest lucru, Ioan Zmau, directorul Asociatiei de Vanatori si Pescari „Luceafarul”, in aria de competenta careia se afla zona in care s-a produs fapta, a spus ca eliberase autorizatie pentru un grup restrans, pentru vanarea vulpilor sau cainilor hoinari.

Am primit sesizari ca sunt caini agresivi in zona si din acest motiv am dat autorizatie. Vom deschide o ancheta interna sa vedem si noi ce s-a intamplat”, a explicat Ioan Zmau.

Cazul ridica semne de intrebare in conditiile in care, potrivit legii, cainii vanati trebuie ingropati sau incinerati. Ori, in acest caz, lesurile au fost abandonate in mocirla.

Etichete: