2490 Vizualizari

Au crezut ca e o PISICA!!! Raton descoperit la Constanţa – E mai DULCE ca MIEREA!

Pufosul a stat la cateva poze!

 

Un animal pufos şi mânios a fost găsit ascuns sub grilajul metalic al unei instalaţii de aer condiţionat de pe clădirea unui depozit de medicamente din Constanţa. Chemaţi la faţa locului, specialiştii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au constatat că este vorba de un raton.
Animalul fusese zărit de vreo trei zile dar oamenii au crezut că este o pisică. Când proprietarul depozitului a vrut să se apropie pentru a-l salva, pufosul a reacţionat violent, a scos ţipete ameninţătoare. Aşa că a sunat la microrezervaţia Constanţa ai cărui angajaţii au reuşit cu greu să scoată ratonul din spatele instalaţiei de aer condiţionat. Simpaticul animal a fost depus într-o cameră unde va sta în carantină 2-3 săptămâni, va fi vaccinat şi supravegheat, urmând să se alăture apoi celorlalţi 4 ratoni din Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Directorul Complexului, Adrian Bâlbă, spune că este vorba de un mascul matur. „ Este o specie nord americană care a pătruns şi în Europa, animal frumos, extrem de inteligent, multe exemplare fiind semnalate în oraşe din zonele adiacente pădurilor. Se caţără mai bine decât o pisică, este foarte puternic, sperăm să facem o familie mărită alături de ceilalţi ratoni pe care îi avem în microrezervaţie”, a comentat Adrian Bâlbă. Nimeni nu ştie cum a ajuns ratonul la Constanţa. Se presupune că ar fi putut fi adus accidental, cu vreun vapor care a acostat în port sau să fi scăpat de la un petshop.

Autor: Feri Predescu

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X