Sari la conținut
Home » Atenție! Nici petardele nu îi mai sperie pe urși. Ce e de făcut?

Atenție! Nici petardele nu îi mai sperie pe urși. Ce e de făcut?

Atenție! Nici petardele nu îi mai sperie! O ursoaică însoțită de pui a fost atrasă ca un magnet de cortul unui turist, deși nu avea hrană depozitată în el, ci într-un pom din apropiere.

Incidentul a avut loc în Munții Bucegi, iar imaginile filmate de proprietarul cortului au fost postate pe un cont de socializare. Nimeni nu a fost rănit, dar turistul a rămas marcat, putea să se întâmple o tragedie.

În imagini se vede ursul care intră de mai multe ori în cort. Animalul nu s-a speriat nici de un câine care latră, dar nici de zgomotul unor petarde.

„S-a mai dus un cort, s-a mai dus și un rucsac!”, este concluzia turistului. Bărbatul susține că are experiență și că a luat mai multe măsuri de siguranță.

„Mâncarea era departe într-un copac de seara, dar urșii sunt foarte curioși, au în memorie festinuri din corturi, asa că mereu își vor încerca șansa și la cort! Chiar dacă nu le miroase nimic de papa… Ultima dată aveam și ditamai focul la 5m de cort și am pățit același lucru… Cele mai multe persoane care au comentat întâmplarea văd partea plină a paharului și îl felicită pe turist pentru că nu a pățit nimic. Alții au râs de pățania turistului. „Tu unde erai, cine filma de sus, din copac” a întrebat un bărbat.

Pentru a evita astfel de incidente, specialiștii le recomandă turiștilor să țină departe de zona de campare alimentele, resturile, ambalajele și recipientele. Locul de campare să fie pe un teren deschis, de preferat într-o zonă amenajată, potrivit descopera.ro.

Etichete: