Sari la conținut
Home » Asociația „Free Amely 2007” a împlinit 15 ani de activitate, fără „niciun sprijin de la statul român”. Până acum, a salvat mii de animale

Asociația „Free Amely 2007” a împlinit 15 ani de activitate, fără „niciun sprijin de la statul român”. Până acum, a salvat mii de animale

Asociația „Free Amely 2007” a împlinit 15 ani de activitate neîntreruptă de când este în sprijinul animalelor, salvând în toți acești ani de activitate 7.000 de patrupede. De-a lungul timpului, pe langă faptul că a salvat mii de vieți ale animalelor fără stăpân, a construit și un adăpost pentru ele, aflat între satele Tapia și Măguri din Lugoj.

Totodată, a organizat numeroase campanii de sterilizări gratuite la câini și pisici, având și o campanie lunară de castrare gratuită pentru patrupede valabilă încă din luna august 2017.

Motto-ul asociației este: „Noi nu vorbim! Noi acționăm!”

Asociația „Free Amely 2007” a împlinit 15 ani de succese de când vine în sprijinul animăluțelor fără stăpân. Este un ONG pentru animale care susține că protecţia animalelor este o temă importantă în Romania, doar că respectul faţă de animalele de pe stradă este aproape inexistent. Aici în Lugoj,  Asociația „Free Amely 2007”, a hotărât să facă ceva.

Ei afirmă că primul lucru pe care străinii din alte ţări îl observă când intră la noi în ţară sunt câinii de pe străzi.

Mulţi dintre acesti străini sunt la rândul lor iubitori de animale şi pentru ei este de-a dreptul un adevărat coşmar să vadă atâtia câini loviţi de maşini la marginea drumului, potrivit Free Amely 2007.

Scopul asociației este să salveze cât mai multe animale fără stăpân

Câini bonavi, maltrataţi, subnutriţi şi accidentaţi de maşini, scopul asociației fiind să schimbe acest lucru, să îmbunătățească această situație dificilă din țara noastră, pentru asta se angajază ei.

Asociaţia FREE AMELY 2007 a fost înfiinţată in 2007. Cei de la FREE AMELY spun că „de mulţi ani ne zbatem din răsputeri pentru aceste animale, dar lipsa de interes si materiale din partea multora le-a îngreunat situaţia”.

„Acest lucru trebuie să se schimbe! Cu sprijinul a noi membri suntem siguri că vom putea reuși”, se precizează pe siteul asociației.

Cu ocazia acestei aniversări, Elena Balaj, președintele asociației, a transmis că în toți acești ani, 15 ani de activitate neîntreruptă, cu greutăți și bucurii, nu a primit niciun sprijin de la statul român, ci doar un ajutor venit din donații și sponsorizări.

„15 ani de activitate neîntreruptă, cu greutăți și bucurii, cu satisfacții și împliniri, fără nici un fel de sprijin de la Statul Român, ci doar cu ajutor venit din donații și sponsorizări.

În acești 15 ani am salvat aproximativ 7000 de animăluțe, am construit un adăpost pentru animale fără stăpân, am organizat nenumărate campanii de sterilizări gratuite la câini și pisici, am demarat proiecte educative în parteneriat cu școlile și grădinițele din Lugoj și Coșteiu și multe alte proiecte caritabile, atât pentru animale cât și pentru oameni, mai ales pentru copii”, a menționat Elena Balaj, președintele Asociației „Free Amely 2007” Lugoj.

Asociația are nevoie de sprijin financiar și de voluntari

Asociația are nevoie atât de sprijin financiar, cât și de voluntari care să ajute la adăpost. Doritorii pot dona în conturile Asociației Free Amely 2007, deschise la Raiffeisen BANK, firmele pot redirecționa 20 de procente din impozitul pe profit, iar angajații pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit.

„Doar cu ajutorul dumneavoastră putem să continuăm ce am început  în urmă cu 15 ani. La ceas aniversar, mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat în acești 15 ani, atât din România cât și din Europa și USA.

Mulțumiri speciale medicilor veterinari Dr. Dan Aurelian și Dr. Daroczi Csaba, cu care am pornit la drum încă de la început și Presei din Lugoj, Timișoara, Reșița și Dumbrava, care ne-a fost alături tot timpul!”, a mai adăugat Elena Balaj, președintele Asociației „Free Amely 2007” Lugoj.